[rstr_selector]

АМСС: Најављена киша и пљускови доносе променљиве услове за вожњу

Честе промене времена мењају услове у којима се одвија саобраћај, па је данас потребно вожњу прилагодити променљивом стању коловоза због могуће кише и пљускова, нарочито у јужним и централним крајевима земље, саопштио је јутрос АМСС. Већи опрез у вожњи захтева се на деоницама које пролазе кроз стенске усеке и клисуре, због могућих одрона. Саобраћај је умереног интензитета, одвија се без прекида, а већи број возила треба очекивати у поподневним и вечерњим часовима.

Према информацији из ЈП ,,Путеви Србије“, данас од 08.00 до 16.00 часова изводиће се радови на деоници Косјерић – Пожега због којих ће се саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем возила, а слично је и у Бањи Врујци, због радова на регионалном путу Љиг – Мионица.

До 1. априла изводиће се радови на редовном одржавању деонице магистралног пута Чачак – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање. Саобраћај се у зони радова од 8.00 до 16.00 часова одвија наизменичним пропуштањем возила, а викендом се враћа редован режим саобраћаја.

Актуелна је обустава саобраћај на петљи Лајковац због изградње нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница. Алтернативни путни правац из смера Чачка према Лајковцу и Ваљеву је петља Љиг, а из правца Београда петља Уб.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима на путничким терминалима нема задржавања, а повремено дужа задржавања очекују возаче теретних возила на граничним прелазима на излазу ка Мађарској и Хрватској.

Поделите вести