[rstr_selector]

АМСС: Појачан саобраћај на готово свим путним правцима

И данас се очекује повремено појачан саобраћај на ауто-путевима и главним путним правцима у нашој земљи, саопштено је из Оперативног центра АМСС.

Више возила очекује се и на најфреквентнијим граничним прелазима како са Мађарском и Хрватском, тако и са  Босном и Херцеговином, Црном Гором и Македонијом, због чега су на путничким терминалима могућа повремено  и дужа задржавања од 30 минута.

Сви канали за наплату путарине су у функцији, а повећан је и број дежурних радника на наплатним станицама. Из ЈП „Путеви Србије” подсећају да се са уређајем за електронску наплату путарине пролази без заустављања.

У данима празника када је саобраћај осетно појачан, успорену вожњу доносе и деонице на којима су започети радови а којих има  у зони петље Паковраће, где је због радова на изградњи деонице ауто-пута Милош Велики, брзина кретања возила ограничена.

Због радова на рехабилитацији коловозног застора у десној цеви тунела Шарани, саобраћај се одвија двосмерно у левој цеви тунела.

На делу магистралног пута ка Црној Гори,  између Бродарева и граничног прелаза Гостун, изводе се радови  на изради галерије тунела. Радови ће трајати до краја године, а саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.

На истом магистралном путу,  наизменично пропуштање возаче очекује због клизишта које се налази између Пријепоља и Бродарева.

Према подацима Управе граничне полиције, тренутно на нашим путничким терминалима нема дужих задржавања али се међузона ка Мађарској и Хрватској у овим данима појачаног саобраћаја брзо пуни, па су због тога задржавања на уласку у ове земље увек дужа у односу на време које се проводи на нашим прелазима.

Поделите вести