Претрага
[rstr_selector]

АМСС упозорава на претпразничне гужве на путевима

Предстојећи васкршњи празници условљавају појачан интензитет саобраћаја на готово свим главним путним правцима, саопштено је из Оперативног центра АМСС. Како наводе, на ауто-путевима за сада нема ванредних прекида, нешто успореније пролази се само у зонама радова. Онима који планирају путовање препоручује се да се информишу о стању на граничним прелазима, као и да бирају мање, алтернативне прелазе на којима су задржавања углавном краћа.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије” још данас ће се изводити радови на уклањању зимске сигнализације на деоници ауто-пута Милош Велики, Сурчин – Паковраће. Радови се изводе у покрету, у оба смера, а за саобраћај су од 8 до 16 часова затворене зауставне траке.

Данас до 16 часова изводе се радови на замени дилатације на мостовима на ауто-путу Милош Велики, на деоници Таково – Прељина, после тунела Брђани у смеру ка Прељини.
У зони радова за саобраћај је затворена претицајна трака у правцу Прељине, а радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

До 15. априла ће се изводити радови на редовном одржавању магистралног пута Чачак – Гуча – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, где се саобраћај радним данима, од 8 до 16 часова, одвија уз наизменично пропуштање возила, а исти режим је и на деоници Пожега – Косјерић, због радова на уређењу банкина у месту Глумач.

На петљи Лајковац саобраћај је обустављен до 1. маја због радова на изградњи нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница. Алтернативни путни правац је петља Љиг из смера Чачка према Лајковцу и Ваљеву, односно петља Уб за оне који долазе из смера Београда.

Према информацијама из Управе граничне полиције, на путничким терминалима нема дужих задржавања. Теретна возила на граничном прелазу Хоргош, на излазу из земље, чекају 6 сати, на граничном прелазу Бездан задржавања су и до девет сати, на Келебији четири сата, на граничним прелазима Батровци и Шид пет, на граничном прелазу Богојево четири сата, а на Сремској Рачи сат времена.

Поделите вести