[rstr_selector]

Bejbi bum: Desetka u čačanskom porodilištu!

Porodilište

bebee-servis-obrLekari i babice u čačanskom porodilištu imali su u toku prethodna 24 sata pune ruke posla s obzirom na to da je rođeno 10 beba, šest dečaka i četiri devojčice. U isto vreme, u porodilištu u Gornjem Milanovcu je bilo nešto mirnije što se tiče porođaja pa je rođena jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

cesmaU Čačku, Guči i Lučanima nema kvarova na vodovodnim mrežama, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode. U Gornjem Milanocvu će zbog radova na saniranju kvarova do 11.00 sati bez vode biti deo Semedraži pored magistrale, a od 12.00 do 14.00 zaselak Ponjavići u Brusnici i Ulica 17 NOU divizije.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku imala je blizu 100 intervencija u toku prethodna 24 sata. Lekari su 46 puta izlazili na teren, a u ordinaciji su pregledali 47 pacijenata. U Gornjem Milanovcu u isto vreme je evidentirano 26 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta, a u ivanjičkoj Hitnoj pomoći lekari su pregledali 70 pacijenata, dok su na teren izlazili četiri puta.

Bioprognoza

bioprognoza_1Biometeorološke prilike pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolјa i nesanica.

Uprava saobraćajne policije

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrNa području Čačka juče su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba poginula, a jedno lice je teško povređeno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaSaobraćaj je umerenog intenziteta, a i na graničnim prelazima za putnička vozila zadržavanja su do 30 minuta, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.
Vozače koji putuju ka Crnoj Gori na više deonica očekuje usporen saobraćaj. Počeli su radovi na pojačanom održavanju na deonici od Pakovraća ka Užicu, odnosno na deonici Tučkovo – Jelen Do – Rasna – Gorjani – Uzići – Sevojno. Za vreme  radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Radovi će se odvijati do marta naredne godine.
Usporena vožnja i kraća zadržavanja vozače očekuju na nadvožnjaku na obilaznici oko Čačka gde se vozila zbog rehabilitacije naizmenično propuštaju. Naizmenično propuštanje vozila na snazi je i na deonici Guča – Ivanjica u Vučkovici gde je u toku sanacija klizišta, a isti režim saobraćaja od 07.00 do 15.00 časova i na deonici Požega – Divljaka.

 

Поделите вести