[rstr_selector]

Bejbi bum u čačanskom porodilištu

bebee-servis-obrPorodilište

Lekari i babice u čačanskom porodilištu su imali puneruke posla u protekla 24 sata s obzirom na to da je bilo 11 porođaja i tom prilikom je rođeno osam dečaka i tri devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u isto vreme nije rođena nijedna beba.

bioprognozaBioprognoza

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

hitna-pomocHitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata 71 intervenciju, od toga 30 u ordinaciji, a 41 na terenu. U Gornjem Milanovcu je bilo 38 hitnih intervencija od kojih je, kao i u Čačku bilo 30 ambulantnih, dok su lekari obavili i osam kućnih poseta. Lekari ivanjičke Hitna pomoći su obavili 53 pregleda u ordinaciji i tri kućne posete.

policijaUprava saobraćajne policije

Prema podacima iz čačanske saobraćajne policije u Čačku su se u toku jučerašnjeg dana dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, dok u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarska kontrola prvog dana vikenda planirana je na frekventnijim saobraćajnicama na podučju Čačka do 22.00 časa.

stanje-na-putevimaStanje na putevima

Vikendom se uobičajeno više putuje pa se danas očekuje veći broj vozila na autoputevima i putevima koji vode prema vikend naseljima i turističkim mestima. Prema najavi meteorologa preovlađivaće povoljne vremenske prilike, međutim moguća je slaba kiša u pojedinim krajevima naše zemlje koja će usloviti mokre kolovze pa se vozačim savetuje da brzinu prilagode uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju. Dodatna opreznost potrebna je na deonicama na kojima se izvode radovi.
Zbog rehabilitacije vijadukta i dalje je usporen saobraćaj na obilaznom putu Konjevići – Čačaka, a saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija naizmeničnim propuštenjem vozila.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim
Radova ima i na više deonica između Uzića i Sevojna, kao i na deonicama Zagrađe – Gornji Milanovac, Požega – Arilje, Cerovac – Kragujevac, i na delu Ibarske magistrale između Stepojevca i Lazarevca. Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je potupno obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se premeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Поделите вести