[rstr_selector]

Bez odgovora kako su trošene pare poljoprivrednika

Ni članovi Saveta za poljoprivredu u Čačku nisu dobili odgovor koliko je novca iz budžeta za poljoprivredu potrošeno u ovoj godini i u koje svrhe.

Bez odgovora je ostalo i pitanje koliko para je otišlo na razna putovanja zaposlenih u Gradskoj upravi za lokalni ekonomski razvoj. Nepoznato je koliko je čačanskih poljoprivrednika išlo na sajam u Pariz. Jedino se jasno zna da je u rukama ove gradske uprave 55 miliona dinara koji treba da podstaknu razvoj poljoprivrede.

Na poslednjoj sednici Saveta, jedina tačka dnevnog reda bila je „Analiza planiranja i raspodele sredstava za subvencije u poljoprivredi“. Članovi su očekivali da se na ovoj sednici pojavi i Vlaislav Papić, načelnik lokalne uprave za ekonomski razvoj koji je trebao da obrazloži za šta su utrošeni milioni dinara namenjeni poljoprivrednicima. Međutim Vlaislav Papić se na ovoj sednici nije pojavio.

U zaključku sa poslednje sednice Saveta stoji da je postignut značajan napredak u efikasnijem trošenju sredstava za subvencije u poljoprivredi u odnosu na prethodni period ali da ima i mana i zloupotreba. Recimo, ugovori o kupovini dobara od fizičkih lica, vrlo lako mogu biti predmet mahinacija, kao što je to bio slučaj sa kupovinom sadnica.

Najviše polemike izazvala je činjenica da Savetu nije dostavljen traženi spisak lica koja su putovala na sajam poljoprivrede u Pariz. Čačanski Savet za poljioprivredu sada je od Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj zatražio da pripremi teme i Program edukacije poljoprivrednih proizvođača i da ih dostavi Savetu do kraja septembra kako bi se ovaj program realizovao do kraja godine.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *