Bez saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Bez saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

0
Foto: Dženarika Info
Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 12 sati u Parmencu i Lipnici, od 12 do 16 časova u Preljini i Mrčajevcima, a od 19 do 22 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Vodosnabdevanje

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u delu Ulice Kneza Miloša, obustavljen je saobraćaj od raskrsnice ulica Amidžine i Cara Lazara do Nemanjine. U vreme radova od 8 do 17 časova moguća su povremeno kraća isključenja vode. U slučaju dužih obustava u vodosnabdevanju, građani će vodom biti snabdeveni iz cisterne. Planirano je da radovi traju do 15. jula
U Gornjem Milanovcu je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Rada Končara, koja će danas bez vode biti do 14 časova. Zbog radova na saniranju kvara do 12 sati bez vode će biti Ulica Rudničke vojske, a do 14 časova naselje Grabovica.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija je relativno povoljna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolja i smanjena koncentracija. Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.

Hitna pomoć

Ekipe čačanske hitne pomoći intervenisale su u toku prethodna 24 sata 26 puta na terenu a u ordinaciji je pregledano 25 pacijenata. U Gornjem Milanovcu lekari su u hitnoj medicinskoj službi pregledali 23 pacijenta a obavili su i pet kućnih poseta. Prema rečima načelnice Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu, poslednjih dana je povećan broj građana koji se javljaju zbog povreda nastalih tokom poljoprivrednih radova, alergijskih reakcija izazvanih ujedom insekata, a bilo je i ujeda zmija. Hronični bolesnici imaju uobičajene tegobe, pa im se savetuje da se pridržavaju propisane terapije.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta, ali se tokom popodneva i večeri očekuje više vozila zbog predstojećeg vikenda. Prohodnost najopterećenijih putnih pravaca je dobra, a zbog građevinske sezone koja je u punom jeku, na velikom broju deonica vozače očekuju izmene režima saobraćaja i povremeno usporena vožnja.
Od ponedeljka 13. jula do 21. jula u periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na odstranjivanju nestabilne stenske mase sklone odronu, na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena, u Međuvršju.
U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem, sa povremenim obustavama u trajanju od 15-20 minuta.
Na putu od Požege ka Zlatiboru izvode se radovi na rekonstrukciji i zameni kolovozne konstrukcije, pa vozače očekuju obustave na više deonica na kojima se vozila naizmenično propuštaju uz pomoć semafora.
I dalje je na snazi obustava saobraćaja na deonici Kopaonik-Jošanička banja, zbog čega vozači moraju koristiti alternativne putne pravce preko Raške i Rudnice ili preko Kruševca, Brusa i Brzeća.
Na putničkim terminalima naših grančnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok teretna motorna vozila mogu očekivati povremeno duža čekanja na izlazu iz naše zemlje ka Mađarskoj.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR