[rstr_selector]

Bez udesa tokom vikenda

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u toku prethodnog vikenda na području Moravičkog okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 8.00-16.00 u Parmencu i od 9.00-16.00 u Ivanjici.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPrema najavi iz Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu danas će od 8.00 do 15.00 časova bez struje biti potrošači u zaseocima Vranovica u Gornjim Branetićima i Stankići u Šaranima. Elektrodistribucija Ivanjica za danas je najavila isključenje električne energije na repetitorima na Šutelju i u naselju ispod Šutelja u Šumama. Područja Čačka i Dragačeva ovog ponedeljka će biti uredno snabdeveni električnom energijom.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ rano jutros došlo je do većeg isticanja vode na adresi Stara pruga 12. Ekipe su na terenu radi utvrđivanja i otklanjanja kvara. Zbog kvara na magistralnom cevovodu Lučani-Guča u mestu Visijevac, došlo je do nestanka vode u Guči u noći između nedelje i ponedeljka. Otklanjanje kvara je u toku i normalizacija vodosnabdevanja se očekuje danas u 13 časova, saznajemo u lučanskom komunalnom preduzeću. Na vodovodnim mrežama u Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema kvarova, a za danas nisu planirani radovi pa u toku dana neće biti prekida u snabdevanju potrošača vodom.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije domaćinstvima koja se snabdevaju iz Gradske toplane u Čačku je uredna, a u JKP „Čačak“ za grejanje i održavanje zgrada kažu da se u toku dana grejanje obustavlja ukoliko spoljna temperatura vazduha pređe 12 stepeni. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja funkcioniše bez problema za korisnike koji su priključeni na kotlarnice u Železničkoj i Lominoj ulici. I u lučanskoj toplani su nam potvrdili da su stanovi koji se greju putem njihovog sistema dobro zagrejani.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari službe Hitne medicinske pomoću u prethodna 24 časa pregledali su 40 pacijenta u ordinaciji i još 22 na terenu. U istom vremenskom periodu njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 41 ambulantni pregled i 14 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 96 puta od čega 9 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrZadržava se stabilno vreme, ali se hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama savetuje da tokom dana smanje uobičajene aktivnosti zbog očekivanih vremenskih uslova. Od meteoropatskih reakcija u košavskom području najizraženiji će biti razdražlјivost, glavobolјa i reumatski bolovi.

Porodilište

beba-serbis-obrPrvi radni dan u sedmici donosi nam pet lepih vesti. Tačno toliko stanovnika je Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U čačanskom porodilištu rođene su tri devojčice i jedan dečak, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođena jedna devojčica.

Поделите вести