[rstr_selector]
Image by Henryk Niestrój from Pixabay

Bez vode deo Rudika zbog nestanka električne energije

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u Vidovi na putu prema Kamenici je došlo  do kvara na vodovodnoj mreži, pa će za vreme radova na popravci, koji će se obavljati u toku pre podneva dolaziti do kratkotrajnih prekida u isporuci vode. Nastavlja se rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Jugoslava Popovića, a za vreme radova koji se obavljaju od 8.00 do 15.00 časova mogući su prekidi u vodosnabdevanju.
Na teritoriji Gornjeg Milanovca je zbog kvara na niskonaponskoj mreži na Rudniku došlo do prestanka rada crpne pumpe i prekida u snabdevanju vodom potrošača koji se snabdevaju sa rezervoara Drenje. Radovi na popravci kvara su u toku i kada crpna pumpa bude puštena u rad, biće uspostavljeno i normalno vodosnabdevanje.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na redovnoj godišnjoj reviziji trafostanice od 08.00 do 14.00 časova bez eletrične energije biti potrošači u ulicama 419, 420 i 421 u Košutnjaku. U Ivanjici će zbog radova na mreži niskog napona 08.00 do 18.00 časova bez struje biti potrošači u mesnoj zajednici Sveštica. Na području Dragačeva će zbog radova na niskonaponskoj mreži od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti zaseoci Milisavljevići i Kovačevići u Krstacu. U Gornjem Milanovcu je zbog kvara na niskonaponskoj mreži bez struje rudnički kraj. Kvar će biti saniran u toku prepodneva.

Bioprognoza

Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike. Izvestan oprez se ipak savetuje reumatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Razdražlјivost i pospanost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetlјivih osoba.

Policijska uprava

Prema podacima Uprave saobraćajne policije u Čačku, Lučanima i Ivanjici juče nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na putnom pravcu Majdan – Preljina, a tokom naredne noći, od 22.00 časa do 06.00 sati sutra ujutru biće na deonici između Mrčajevaca i Konjevića.

Stanje na putevima

Ulazimo u period sa nešto stabilnijim vremenom pa će vozačima vožnja biti lakša. Meteorolozi najavljuju porast dnevnih temepratura u narednom periodu, a s obzirom na dolazak lepih dana očekuje se veći broj biciklista i motociklista, pa se svim učesnicima u saobraćaju savetuje opreznost.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema zadržavanja, a na graničnom prelazu Horgoš, teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju 300 minuta, na Kelebiji 60, na Batrovcima 180, a na Šidu 240 minuta.

Поделите вести