Bez vode ulice Avrama Lukića i Sudžova

Bez vode ulice Avrama Lukića i Sudžova

0
Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrJutros su na vodovodnoj mreži u Čačku registorvana dva kvara zbog pucanja cevi u ulicama Avrama Lukića i Sudžovoj. U čačanskom „Vodovodu“ kažu da će za vreme izvođenja radova na saniranju kvara voda biti zatvorena u pomenutim ulicama, kao i da će radovi biti završeni u toku pre podneva pa se očekuje da normalno vodosnabdevanje bude uspostavljeno najkasnije do 12.00 sati. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih zatvaranja vode.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaLekari Hitne pomoći u Čačku pregledali su u toku prethodna 24 sata 30 pacijenata u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 27 puta. U isto vreme u Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirana su 23 pregleda, a lekari su obavili i 10 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć imala 64 intervencije od kojih su četiri bile na terenu.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Biometeorološke prilike mogu imati nepovoljan uticaj na većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima, kao i srčanim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja. Preporučuje se adekvatno odevanje i dodatna pažnja u saobraćaju.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaZbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa vozači treba da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu uz maksimalan oprez u vožnji.
Svi prilazi zimskim turističkim centrima su trenutno prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna.
Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm u pojedinim delovima Kragujevca, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Beograda.
Zbog snežnih padavina koje se očekuju u toku noći između subote i nedelje kao i sutra tokom jutarnjih sati, doći će do formiranja snežnog pokrivača u višim i nižim predelima Srbije.
Mokri ili snegom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje, pa se vozačima savetuje da drže veće odstojanje i da ne ulaze u rizična preticanja.
Usled čestih temperaturnih razlika, dolazi i do pojave odrona zemlje i kamena, pa treba biti posebno oprezan na putevima duž stenskih useka i klisura.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR