[rstr_selector]

Bez zimske opreme ne kretati na put

Stanje na putevima

Slab do umeren sneg provejava u većini krajeva Srbije zbog čega vozače ovoga jutra očekuju pravi zimski uslovi vožnje. Meteorolozi za ovaj vikend najavljuju snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača do 20 santimetara u skoro svim krajevima zemlje. Saobraćaj je zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu otežan pa oni koji planiraju put u planinske predele zapadne, jugozapadne i istočne Srbije moraju biti spremni na usporenu vožnju uz ograničenu brzinu predviđenu za zimske uslove. Do 5 centimetara snega ima na putevima I i II reda na području Čačka, Užica, Ivanjice, Novog Pazara i Valjeva, kao i na prilazima Kopaoniku, Zlatiboru i Tari, a slično je i ka Staroj Planini i Crnom Vrhu. Neprohodan je putni pravac Preko Brdo – Ivanjica, a ostali putni pravci I i II prioriteta su prohodni.
Očekuje se veći priliv vozila na putevima ka zimskim turističkim centrima koji su trenutno prohodni a gde je upotreba zimske opreme obavezna.

Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile lakše telesne povrede, dok u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, pokazuju podaci iz saobraćajne policije.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata 56 intervencija od kojih 18 u ordinaciji, a 36 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 14 ambulantnihpregleda i 8 kućnih poseta, dok su ivanjički lekari imali 43 intervencije od kojih 40 u ordinaciji, a tri na terenu.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija i dalјe će nepovolјno uticati na većinu hroničnih bolesnika, a posebna opreznost savetuje se reumatičarima i osobama sa srčanim obolјenjima. Tipične meteoropatske reakcije mogu biti izražene u jakoj formi. U saobraćaju i dalјe potrebna opreznost.

Porodilište

U čačanskom porodilištu 14. decembra rođeno je pet beba; tri devojčice i dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Поделите вести