[rstr_selector]

Biciklisti među najbrojnijima i najneodgovornijima u saobraćaju

Pored pešaka i vozača automobila, biciklisti su jedni od najbrojnijih učesnika u saobraćaju. Međutim, njihova brojnost iz godine u godinu ne utiče na povećanje svesti o poštovanju saobraćajnih propisa.

Grubim kršenjem pravila u saobraćaju biciklisti ugrožavaju sopstvenu bezbednost, ali i bezbednost drugih učesnika.

Bicikliste svakodnevno možete videti kako voze u nedozvoljenom smeru, da prolaze kroz crveno svetlo na semaforu i voze noću bez svetlosne signalizacije. Ovakav trend ukazuje na nizak nivo informisanosti, ali i na nedovoljno angažovanje saobraćajne policije koja bi ovakve pojave trebalo da sankcioniše.

U Saobraćajnoj policijskoj ispostavi Čačak kažu da ne prođe dan a da neka od patrola ne zaustavi biciklistu u prekršaju. Policajci kažu da tokom redovne kontrole saobraćaja i biciklistima se pišu kazne, međutim, čim se policajac udalji, biciklisti ponovo sedaju na bicikl i nastavljaju tamo gde su se zaputili. Biciklisti se najčešće sankcionišu za vožnju u alkoholisanom stanju i prolazak kroz crveno svetlo. Ostalih prekršaja, koji uopšte nisu bezazleni poput vožnje noću bez svetala, u praksi je daleko više, kaže Borko Lazović, komandir čačanske Saobraćajne policijske ispostave.

– Sama konfiguracija grada Čačka doprinosi tome da mi na našim putevima i ulicama imamo veliki broj vozaća bicikala, proporcionalno tome vrši se i njihova kontrola. Što se tiče prekršaja koje oni čine i samog kažnjavanja, najčešći prekršaji koje oni čine vezani su za vožnju u zabranjenom smeru, prolazak kroz crveno svetlo, vožnja površinama na kojima je zabranjena vožnja bicikala i vožnja pod dejstvom alkohola. Recimo samo u prvih šest meseci 107 biciklista zatečeno je pod dejstvom alkohola. Samoj bezbednosti biciklista se pokalnja velika pažnja, međutim, biciklisti kao učesnici u saobraćaju mogu mnogo više da doprinesu tome poštujući propise. Zakon je propisao obavezu da vozači bicikala noću i u uslovima smanjene vidljivosti moraju imati, na prednjem delu bicikla upaljeno belo svetlo a, na zadnjem crveno – zaključuje Borko Lazović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *