Претрага
[rstr_selector]

Bioskopski repertoar Doma kulture za sve uzraste

cvrle-obrU ponedeljak i utorak u čačanskom Domu kulture biće prikazana tri filma od kojih je jedan animirani, „Cvrle, nikad ne letiš sam“ i njegova projekcija će oba dana početi u 16.00 časova.

Od 18.00 časova na repertoaru je domaći film „O bubicama i herojima“ reditelja Petra Pašića. Film govori o dečaku Raši koji živi sa bolesnim ocem i prinuđen je da postane čuvar starog hotela gde se susreće sa čudnim karakterima, podjednako nesrećnim kao što je i on. U međuvremenu, u svetu ispod nas, bubice prolaze kroz sličnu borbu za ljubav. Uloge tumače Bojan Dimitrijević, Slobodan ‘Boda’ Ninković i Zoran Cvijanović.

bikini-mun-obr„Bikini mun“- na granici između fikcije i stvarnosti

Takođe oba dana, i u ponedeljak, i u utorak, biće prikazan i američki film „Bikini mun“, čije projekcije počinju u 20.00 časova. U svratištu za beskućnike u Njujorku ekipa koja snima dokumentarne filmove pronalazi Bikini Mun Dejvis koja traži pomoć i prenoćište. Krupnih, živih očiju i širokog osmeha, Bikini je provokativna, odvažna i dinamična i, očigledno, u lošem mentalnom stanju. Tvrdeći da je vozila viljuškar u ratu u Iraku i učila za stolara – „isto kao Isus, ali sa sisama“ – često odlazi sa ulice i trudi se da stabilizuje život kako bi povratila ćerku iz hraniteljske porodice. Film je režirao Milčo Mančevski, a igraju Kondola Rašad, Sara Goldberg i Vil Janovic.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *