[rstr_selector]

Богат целонедељни културни програм у сусрет Дану општине Пожега

На репертоару ће се наћи различите културне манифестације и догађаји – од позоришних представа до концерата на отвореном.

У сусрет Дану општине Пожега, који се обележава 7. априла, Спортско-културни центар ове Општине приредиће богат програм за све суграђане али и госте који буду заинтересовани да својим присуством увеличају овај догађај, али и уживају у културним дешавањима. Програм ће трајати током целе недеље, а на репертоару ће се наћи различите културне манифестације и догађаји – од позоришних представа до концерата на отвореном, прича Срђан Стевановић, директор Спортско-културног центра Пожега.

– У понедељак 3. априла са почетком у 20 часова у Сали биоскопа СКЦ Пожега биће организована премијера позоришне представе „Говорна мана”, у извођењу нашег Аматерског позоришта „Књаз” Пожега. Карте смо већ поделили, али ће се вероватно наћи и неко помоћно седиште јер је велика заинтересованост. Следећег дана, у уторак 4. априла, у 19 часова у Градског галерији „Милан Туцовић” концерт ће одржати Музичка школа „Војислав Лале Стефановић”, Одељење из Пожеге, а у среду 5. априла, у исто време, на програму је отварање Шестог „Пожешког салона”. У четвртак 6. априла у Сали биоскопа СКЦ Пожега од 20 часова публика ће имати прилику да ужива у позоришној представи „Народни посланик”, у извођењу Народног позоришта Ужице.

На Дан општине Пожега, у петак 7. априла у 17 часова биће организована Свечана академија на којој ће наступити Ивана Жигон и „Косовски божури”, а након тога прослава се сели на Трг слободе на коме ће од 20 часова бити организован концерт групе VAN GOGH. Предгрупе су рок састав „Друм” из Пожеге и поп-хор „Г.Л.А.С.” из Ужица, најавио је директор Спортско-културног центра Пожега.

У случају лошег времена, прослава заказана на отвореном за 7. април биће пресељена у Спортску халу, уз благовремену најаву промене места одржавања концерата, рекао је Стевановић. Он је додао да ће последњи дан ове целонедељне прославе, субота 8. април, бити посвећен обележавању Међународног дана Рома. Те вечери од 20 часова на репертоару СКЦ Пожега је позоришна представа „Ромски кабаре” у извођењу београдских глумаца из уметничке продукције Impressario.

За све три представе улаз ће бити бесплатан, а карте се могу преузети у просторијама биоскопа СКЦ Пожега, радним данима од 8 до 15 часова.

Плакти: Фејсбук страница СКЦ Пожега

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Вести | Одабране вести

Данас почиње 45. Међународни сајам туризма

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024