Bolja prohodnost puteva, ali se očekuju ledeni dani

Bolja prohodnost puteva, ali se očekuju ledeni dani

0
Stanje na putevima

Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta. U nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom sstanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima snega ima od 5 do 10 cm. Na jugu zemlje zbog izlivanja reka na jednom broju puteva III prioriteta još uvek je saobraćaj obustgavljen. Oprezna vožnja savetuje se zbog nižih temperatura kada je moguće formiranje leda i poledice posebno u jutarnjim i večernjim satima.
Magla smanjuje vidljivost u pojedinim krajevima Srbije, pa je između ostalog prisutna i na petlji Ljig – Preljina, kao i na Čestobrodici.
Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na putevima u višim delovima Ivanjice, Sjenice, Užica, Valjeva kao i na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica.
Prema podacima iz Uprave granične policije na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička i teretna vozila.

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, ponegde sa slabim snegom, uglavnom na jugu i jugozapadu zemlje, a na jugoistoku se očekuje slaba kiša, koja se ponegde može lediti pri tlu. Vetar slab i umeren severozapadni, na severu i istoku povremeno jak. Najviša dnevna od 0 do 4 stepena.
Na području Čačka danas će biti oblačno i hladno vreme mestimično sa snegom. Najviša dnevna temperatura biće oko 2 stepena. Republički hidrometeorološki zavod je najavio dolazak ledenih dana za predstojeći vikend i početak sledeće sedmice. Biće veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod nula stepeni.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani su kvarovi zbog kojih je zatvorena voda u Omladinskoj ulici kod broja 10, u Parmencu u Ulici 6 i u Prijevoru između rezervoara R2 i R3. Kvarovi će biti saniran u toku dana, a za vreme radova je moguće je kratkotrajno nestajanje vode.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na vodovodnoj mreži od 10.00 do 13.00 časova prekid u snabdevanju vodom imati stanovnici ulica Lomine i Karađorđeve na Rudniku.

Elektrosnabdevanje

Na području Čačka jutros nema potrošača bez struje, iako još uvek nisu sanirani svi kvarovi na dalekovodima nastali prethodnog vikenda zbog snežnih padavina, ali je uspostavljeno normalno snabdevanje strujom. Ima i zaostalih kvarova na niskonaponskoj mreži pa će se u toku dana raditi i na njihovom saniranju. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Dragačevu nema kvarova na elektromrežama.

Bioprognoza

Danas će biti relativno nepovoljne biometeorološke prilike za hronično obolele. Oprez se savetuje srčanim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Bolovi u mišićima i zglobovima, kao i poremećaji sna su moguće meteoropatske reakcije. Dodatna pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR