Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dveri

Boško Obradović: Bojkot nije odustajanje, već borba za slobodu

Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri i narodni poslanik u Skupštini Srbije, istakao je danas u Gornjem Milanovcu da je, posle Kraljeva, Prijepolja i Užica, ovo četvrti grad u kome Dveri održavaju bojkot nastupajućih izbora. Ujedinjena opozicija, tj. Savez za Srbiju kampanju bojkota vodi već 7 dana.

– Danas sam posetio Gornji Milanovac i zadržao se u razgovoru sa građanima na pijaci, gde sam imao priliku da pričam o problemima ljudi koji se bave poljoprivredom i plasiraju poljoprivredne proizvode na pijaci. To je jedan od načina na koji želimo da dođemo do građana jer nam je prisustvo u medijima onemogućeno i zato svi lideri Saveza za Srbiju svakodnevno obilaze čitavu zemlju. Za 7 dana obišli smo preko 30 gradova i opština u Srbiji i nastavljamo sa ovom inicijativom jer želimo da dopremo do svakog grada, opštine, sela i naselja i razgovaramo sa građanima o tome zašto smo se odlučili za bojkot izbora, istakao je Boško Obradović.

Foto: Dveri
Borba za poštene izbore, slobodne medije i nezavisne državne institucije

Na pitanje koji su razlozi bojkota izbora, lider pokreta Dveri kaže da je odgovor jednostavan.

– Ovo je borba za prave, slobodne i poštene izbore, slobodne medije, nezavisne državne institucije jer prisustvujemo uzurpaciji svih ustanova od strane jednog čoveka. Zato ovo nije odustajanje niti povlačenje, ovo je borba. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama kroz proteste i bojkot izbora doći do slobode medija i slobodnih i poštenih izbora,  kaže Obradović.

Obradović kaže da građani danas ne mogu čuti glas opozicije u medijima, te da je ideja bojkota zapravo bojkotovanje sveukupnog političkog sistema u kome živimo.

– Građani se danas dele na uplašene i ucenjene koji se plaše da kažu šta misle, sa jedne strane i, sa druge, na one koji ne brinu o tome i otvoreno govore o svemu. Imao sam priliku da razgovaram sa nizom prodavaca na pijaci koji govore o problemima kao što su cene poljoprivrednih proizvoda, odsustvo kupaca i kupovne moći stanovništva, visoke cene za iznajmljivanje tezgi. Građani nemaju mesto na kome mogu čuti glas opozicije u medijima. Pre svega mislim na velike beogradske televizije i dnevne novine, i to je ono što se u razgovorima najčešće pominje. Kada će doći do smene vlasti? Kada će mediji ponovo biti slobodno? Kada ćemo imati poštene izbore? Kada će ova vlast ulagati više u domaću privredu a ne, kao do sada, iz budžeta davati subvencije stranim firmama. Dakle, to su teme o kojima se ništa ne može čuti u velikim medijima i zato je naša ideja bojkota, zapravo, bojkot sveukupnog nenormalnog političkog sistema u kome živimo.

Strani investitori državi preči od srpskog seljaka
Foto: Dveri

Takođe, Obradović smatra da je aktuelna vlast zaboravila na srpsko selo i seljaka, a da prioritet daje stranim investitorima.

– Ništa nije učinjeno na poboljšanju statusa srpskog poljoprivrednika za ovih 7 godina. Naprotiv, učinjena je velika šteta u vidu smanjenja subvencija, povećanja cene goriva, odsustva garantovane otkupne cene za poljoprivredne proizvode. Sve što je ključno za opstanak seljaka i srpskog sela nije važno jer vlast više brine o turskim i drugim stranim investitorima. Nemoguće je doći do promene ka boljem dok se ne smeni aktuelna vlast.

Lider Dveri je izneo plan kampanje bojkota u narednim danima.

– Sledeće mesto obilaska jesu Aranđelovac i Jagodina. Svakog dana i nedelje predstavnici ujedinjene opozicije obilaziće Srbiju, tako da očekujemo da ćemo za mesec dana obići svih 170 opština, ali to je samo početak kampanje bojkota koja nas očekuje u nastupajućim mesecima.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *