Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović: Sada smo i dokumentovali da u Srbiji više nema regularnih izbora

Boško Obradović, narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri, kaže da je danas u Beogradu Savez za Srbiju predstavio „crnu knjigu“ izbornih neregularnosti na izborima u opštini Lučani.

Prema njegovim rečima, Savez za Srbiju je i učestvovao na ovim izborima da bi dokazao kako izgledaju izborne neregulatnosti u Srbji.

– Na lokalnim izborima u Lučanima desio se vrhunac kršenja svih demokratskih sloboda i izbornih pravila u Srbiji i samo je potvrđeno da u Srbiji više nema normalnih i regularnih izbora. Savez za Srbiju se odlučio da učestvuje u ovim izborima upravo iz tog razloga da bismo dokumentovali i dokazali kako izgledaju izborne neregularnosti i to smo učinili. Vrhunac svega, posle pritisaka, kupovine glasova, ucena birača, maltretiranja građana Lučana sa više stotina aktivista Srpske napredne stranke, džipova sa batinašima bez ikakvih saobraćajnih oznaka, je direktno mešanje policije na stranu vlasti i hapšenje opozicionih aktivista, kaže Obradović.

Nova Srbija podržava proteste opozicije

Nova Srbija bojkotovala je izbore u opštini Lučani. Miloš Marić, šef ove odborničke grupe u Skupštini Grada Čačka, kaže da se to pokazalo kao dobra odluka s obzirom na to kako su protekli izbori, i dodaje da će Nova Srbija podržati proteste opozicije.

– Pokazalo se da je ta naša odluka bila u redu. Mislimo da je u trenutnom stanju u Srbiji sa ovakvom vlašću nemoguće izaći na demokratske i fer izbore. Shodno tome, odbornička grupa Nova Srbija će podržati svaki protest opozicije. Mada do sada naše predloge i inicijative nisu uvek nailazile na dobar odziv kod opozicije, naša odbornička grupa se neće obazirati na to i podržaće svaki vid protesta opozicije u gradskoj Skupštini, zaključio je Marić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *