Претрага
[rstr_selector]
Foto: FB Dveri Čačak

Boško Obradović: Vlast koristi državne institucije da se obračuna sa opozicijom

Predsednik Dveri, Boško Obradović, održao je danas konferenciju za novinare gde je govorio o najnovijim dešavanjima u gradu, gušenju opozicione aktivnosti, ali i krizi organizacije SNS u Čačku. Obradović je još jednom pozvao nadležne da preuzmu odgovornost u slučaju zagađenja Morave i uništenja FK Borac.

– Uprkos uništenju FK Borac i uprkos zagađenju Morave ispada da niko nije odgovoran i to je ono što zabrinjava, što nema odgovornosti za ovako katastrofalne poteze i to nam sve govori da i druge nadležne državne institucije kao što su policija, tužilaštvo, sudovi ne rade svoj posao, već u njima sede korumpirani policajci, sudije i tužioci koji rade po nalogu vlasti i štite vlast od svih ovih krivičnih dela.

Obradović smatra da je posebno alarmantno pitanje kako je došlo do toga da narodne pare, odnosno pare poreskih obveznika iz gradskog budžeta odlaze na račune Planinarskog društva „Omorika” iz Bajine Bašte i Fudbalskog kluba „Provo” iz Vladimiraca kraj Šapca i da za te finansijske malverzacije neko mora da odgovara.

Nastavlja se progon opozicije i kupovina odbornika

Umesto da rade svoj posao, aktuelni predstavnici vlasti se sve više bave gušenjem svakog glasa opozicije i obračunom sa svojim političkim neistomišljenicima, kaže Obradović.

– Ne samo da su isključivali opozicione odbornike sa skupštinskih sednica, ne samo da su protivzakonito izbacili sve odbornike iz skupštinskih radnih tela, ne samo da je gradonačelnik izgradio sprat viška na svojoj zgradi na mestu bivšeg bioskopa „Sutjeske”, nego se i dalje nastavlja sa progonom opozicije i kupovinom odbornika, time se posebno bave gradski većnici Šipetić i Drobnjak koji po nalogu Miluna Todorovića i Igora Trifunovića i dalje pokušavaju da kupe opozicione odbornike kao što su kupili Ćurčića i Štavljanina i to govori da je ova vlast spremna na sve, pa čak i to da upotrebi korumpirane policajce iz PU Čačak koji rade na zatvaranju firmi opozicionih odbornika i njihovih rođaka, naveo je Obradović.

Novi ljudi na čelu SNS u Čačku

Obradović je u prethodnim saopštenjima ukazao da čačanske naprednjake sada vodi Branko Malović iz Pančeva, a na ovoj konferenciji je otkrio imena ličnosti kojima Malović planira da prepusti mesto prinudnog upravnika povereništva SNS u Čačku.

– Jedan od njih je Dejan Simeunović Simke, direktor Zelene pijace u Pančevu, inače ranije osumnjičen za ubistvo u diskoteci, a drugi je Ivan Tešić iz Pančeva, poznat po prekidanju skupova Vuka Jeremića u vreme predsedničkih izbora. Prema našim informacijama, najverovatnije će Dejan Simeunović Simke ovih dana biti postavljen za vodećeg čoveka SNS u Čačku. To samo govori da SNS nema kadrove iz Čačka koji bi mogli da dođu na čelo stranke u našem gradu ili da vrh stranke nema poverenja u njih.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *