Božidar Plazinić: Budući spomenik županu Stracimiru i slovna konstrukcija na trgu nisu...

Božidar Plazinić: Budući spomenik županu Stracimiru i slovna konstrukcija na trgu nisu idealan spoj

„Što se tiče instalacije koja označava „Čačak u srcu” i koja se nalazi na gradskoj fontani, smatram da je ta sredstva trebalo uložiti u izradu skulpture nekog našeg vajara koja bi trajno ostala kao kulturno nasleđe grada“

2

Na Gradskom trgu u Čačku ove godine će biti postavljen spomenik županu Stracimiru. Božidar Plazinić, akademski slikar i član Komisije za izgradnju spomenika, koja je u decembru raspisala konkurs za izbor idejnog rešenja, smatra da se slovna dekoracija koja se od nedavno nalazi na trgu neće uklapati u taj ambijent.

– Što se tiče te instalacije koja označava „Čačak u srcu” i koja se nalazi na gradskoj fontani, moram reći da sam ja više za drugačije iskazivanje ljubavi prema ovom gradu. Smatram da je ta sredstva trebalo uložiti u izradu skulpture nekog našeg vajara koja bi Čačku dala epitet voljenog grada i koja bi trajno ostala kao kulturno nasleđe grada. Smatram da se ova slovna konstrukcija nikako ne uklapa u taj ambijent, rekao je Plazinić.

2 KOMENTARA

  1. Bravo za Božidara!!! Čovek obrazovan, pametan i nadasve ima oči…ili ti; nije slep! Ova ŠUN slova liče na cigansku reklamu za otkup sekundarnih sirovina (bez da vređam Rome). Gomila loše ofarbanog gvoždja, za koje je verovatno „pljunuta vEEElika lova“!

  2. […] Na Gradskom trgu u Čačku ove godine biće postavljen spomenik županu Stracimiru. Božidar Plazinić, akademski slikar i član Komisije za izgradnju spomenika, koja je u decembru raspisala konkurs za izbor idejnog rešenja, smatra da se slovna dekoracija koja se od nedavno nalazi na trgu neće uklapati u taj ambijent, prenosi dženarika. net. […]

POSTAVI ODGOVOR