[rstr_selector]

Božidar Plazinić: Budući spomenik županu Stracimiru i slovna konstrukcija na trgu nisu idealan spoj

Na Gradskom trgu u Čačku ove godine će biti postavljen spomenik županu Stracimiru. Božidar Plazinić, akademski slikar i član Komisije za izgradnju spomenika, koja je u decembru raspisala konkurs za izbor idejnog rešenja, smatra da se slovna dekoracija koja se od nedavno nalazi na trgu neće uklapati u taj ambijent.

– Što se tiče te instalacije koja označava „Čačak u srcu” i koja se nalazi na gradskoj fontani, moram reći da sam ja više za drugačije iskazivanje ljubavi prema ovom gradu. Smatram da je ta sredstva trebalo uložiti u izradu skulpture nekog našeg vajara koja bi Čačku dala epitet voljenog grada i koja bi trajno ostala kao kulturno nasleđe grada. Smatram da se ova slovna konstrukcija nikako ne uklapa u taj ambijent, rekao je Plazinić.

Поделите вести

2 Responses

  1. Bravo za Božidara!!! Čovek obrazovan, pametan i nadasve ima oči…ili ti; nije slep! Ova ŠUN slova liče na cigansku reklamu za otkup sekundarnih sirovina (bez da vređam Rome). Gomila loše ofarbanog gvoždja, za koje je verovatno „pljunuta vEEElika lova“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *