[rstr_selector]

Bresnica i okolna sela i dalje svakodnevno ostaju bez struje

Elektrosnabdevanje

Zbog čestih nestanaka struje u Bresnici i okolnim selima, do kojih dolazi zbog sve učestalijih kvarova na dalekovodu, kao i zapuštenog rastinja na trasi dalekovoda, pristupilo se rešavanju ovog problema. Nadležni u čačanskoj Ekektrodistribuciji nemaju odgovor na to kada će problem biti trajno rešen, a meštani Bresnice, Vujetinaca, Bečnja i dela Mrčajevaca, koji gotovo svakodnevno ostaju bez struje, moraće da budu strpljivi jer će se radovi na saniranju kvara obavljati i u narednom periodu, sve dok se dalekovod ne dovede u funkcionalno stanje.
Danas će se radovi obavljati od 08:00 do 14:00 časova kada će bez električne energije biti potrošači u Bresnici, Vujetincima, delu Bečnja i Mrčajevaca, potes Bukovac, Gusta Međa i Ilijak 2.
U Ivanjici će danas od 10.00 do 15.00 časova bez struje biti naselje iznad Lučke Reke – Crnjevo Brdo i deo od mosta kod Lubetove kafane do Straže.

Vodosnabdevanje

Jutros je u Gornjoj Trepči, u zaseoku Borjak došlo do kvara na vodovodonoj mreži. Za vreme radova na saniranju kvara koji će se obavljati u toku prepodneva moguće je kratkotrajno isključenje vode. Na području grada vodosnabdevanje je uredno. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planskih isključenja vode.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, od kojih su tri devojčice i dva dečaka. U Gornjem Milanovcu juče su rođene dve bebe, dečak i devojčica.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetlјivih osoba.

Hitna pomoć

Pomoć lekara u hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 35 pacijenata, a na terenu je evidentirano 30 intervencija. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 25 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teško povređeo, a pet osoba je prošlo sa lakšim telesnim povredama. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće tokom celog dana na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Prohodnost puteva je dobra, a saobraćaj je umerenog intenziteta. Sunčano i toplo vreme donosi povoljne uslove za vožnju, a u popodnevnim i večernjim časovima mogući su kratkotrajni pljuskovi na području istočne i južne Srbije gde će biti potrebna pažljivija vožnja jer prelazak sa suvih na mokre kolovoze može biti opasan ukoliko brzina nije prilagođena uslovima na putu.
Na deonici Pranjani – Trbušani na snazi je izmena režima saobraćaja zbog radova na izgradnji tunela, pa se saobraćaj sa ovog putnog pravca preusmerava na lokalni put, a od danas će se na deonici od Takova ka Pranjanima izvoditi radovi na rehabilitaciji kolovoza, pa će se saobraćaj do kraja septembra odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Do 15. juna izvode se radovi na sanaciji klizišta na deonici Ugrinovci-Bućin Grob, na prevoju Rudnik. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
U toku je rekonstrukcija mosta preko Ateničke reke zbog čega se vozila naizmenično propuštaje semaforskom signalizacijom.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok se teretna motorna vozila na na graničnom prelazu Horgoš zadržavaju oko 240 minuta, na Kelebiji su čekanja do 180 minuta, a na Batrovcima i Šidu 120 minuta.

 

 

 

 

 

Поделите вести