Претрага
[rstr_selector]

Čačak: 633 dece neupisano u vrtiće

Nakon završenog prijema dece u dve predškolske ustanove čiji je osnivač grad Čačak, ostalo je neupisano 633 dece. Kako kaže Nadežda Vuksanović, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, grad u ovom trenutku subvencioniše boravak 400 dece u dva privatna vrtića koja će moći da prime još 200 dece.

– U Čačku rade dva licencirana privatna vrtića i to su „Gimnazion“ i „Mimilend“. Uz subvenciju grada, „Gimnazion“ pohađa 150, a „Mimilend“ 250 mališana. Njihov boravak u ove dve predškolske ustanove grad subvencioniše sa po 9.250 dinara po detetu. Pri tome, za svu decu koja nisu mogla da se upišu u vrtiće koje je osnovao grad, pa će biti upisana u privatne predškolske ustanove, grad će subvencionisati boravak u vrtiću, kaže Vuksanović.

Da svi plaćaju isto

Načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti naglašava da će sredstva za subvencionisanje boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama biti obezbeđena iz tekuće budžetske rezerve ili rebalansom budžeta krajem jula.

– Grad nastoji da učešće roditelja u plaćanju boravka njihove dece u privatnim vrtićima ne bude veće od onoga što plaćaju roditelji za boravak dece u ustanovama čiji je osnivač grad, rekla je Vuksanović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *