[rstr_selector]

Čačak i ove godine dodeljuje sredstva sportistima

Komisija za sport grada Čačka raspisala je javni poziv za dodelu sredstava u oblasti sporta za ovu godinu sportskim organizacijama, klubovima i uspešnim sportistima. Prema rečima Nemanje Trnavca, člana Gradskog veća zaduženog za sport i turizam, shodno izmenama Zakona o sportu ove godine podnosioci zahteva neće dugo čekati na opredeljena sredstva.
– Prema novom Zakonu o sportu ove godine imamo izmene u načinu i uslovima finansiranja klubova. Ne postoji više klasičan konkurs koji se raspisivao prethodnih godina kada su klubovi u određenom periodu podnosili dokumentacije i izveštaje, a potom u narednih mesec dana imali rok da opravdaju izveštaje i dobiju novac. Sada je procedura malo drugačija, naime reč je o javnom obaveštenju koje je juče objavljeno u listu „Čačanski glas”, po kome podnošenje dokumentacije traje do 15 aprila. Svi klubovi i sportske organizacije, kao i sportisti koji su ostvarili izuzetne rezultate, dokumentaciju dostavljaju Komisiji za sport koja će, ukoliko su izveštaji validni za prethodnu godinu, odlučivati u kraćem roku nego ranije. Interesovanje klubova je veliko, pa  očekujemo da će u prvih mesec dana veliki broj i konkurisati, nakon čega će uslediti raspodela sredstava, rekao je Nemanja Trnavac.

Fudbalskom i košarkaškom klubu Borac 18 miliona dinara

– Na gradskom veću smo usvojili izveštaje naša dva najpoznatija kluba, košarkaškog i fudbalskog kluba Borac koji su sva sredstva koja su dobili za prethodni period od grada Čačka zakonski utrošili i podneli su izveštaje. Komisija za sport je fudbalskom klubu Borac odobrila 9,5 miliona dinara, a za košarkaški klub je izdvojeno pola miliona manje, navodi Trnavac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *