[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Čačak: Tokom vikenda sedam saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, proteklog vikenda u Čačku se dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice izgubilo život, dve osobe su teško povređene, a osam ih je prošlo sa lakšim telesnim povredama. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici jedno lice je lakše povređeno. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku, a od 22.00 do 02.00 sata iza ponoći u Mrčajevcima.

Vodosnabdevanje

U Trbušanima u blizini „Separacije“ je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, a prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ kvar će biti saniran bez prekida u vodosnabdevanju. U Gornjem Milanovcu su u toku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića, zbog kojih su bez vode stanovnici pomenute ulice i delu Drinčićeve. Radovi bi trebalo da budu završeni do 12.00 sati a nakon toga uspostavljeno normalno vodosnabdevanje.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 30 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a 47puta su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu evidentirana su 32 pregleda u stanici hitne pomoći, dok su lekari obavili samo 3 kućne posete.

Bioprognoza

Danas se očekuje reletivno povolјna biometeorološka situacija koja će pogodovati većini hroničnih bolesnika. Oprez je neophodan kod astmatičara naročito u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. Usled optimalnih termičkih uslova preporučuje se boravak na otvorenom.

Поделите вести