[rstr_selector]

Čačak: Zbog nevremena povećan broj kvarova na elektromreži

Elektrosnabdevanje

Kiša, pljuskovi i grmljavina uslovili su veliki broj kvarova na elektromreži na području Čačka, a najviše problema ima na seoskom području. Zbog kvara na dalekovodu bez struje su potrošači u Bresnici, Mrčajevcima, Katrgi, delu Donje Gorevnice, Bečnju, Vujetincima i okolnim selima. Na niskonaponskoj mreži najveći broj kvarova je u Ježevici, Zablaću, Kukićima, Slatini, Prislonici i Rošcima.

Na području Gornjeg Milanovca zbog kvara na dalekovodu bez struje je deo Grabovice, zaseoci Marići i Gaj. Očekuje se da će kvar biti saniran do 10 sati. U Dragačevu je situacija sa elektrosnabdevanjem uglavnom dobra, manji kvar je registrovan u Markovici gde domaćinstva nemaju po jednu fazu. Kvar će biti otklonjen u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

Veći deo Gornjeg Milanovca od jutros je bez vode zbog kvara na vodovodnoj mreži. Prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači u sledećim ulicama: Kragujevačkoj, Kej Kosovskih božura, Save Kovačevića, Nemanjinoj, Miloša Đurića, u delu Ulice Kneza Aleksandra od tenka do raskrsnice sa Železničkom i u delu Železničke, u naselju Rasadnik, a bez vode je i kompanija ,,Metalac“. Radovi na popravci su u toku i očekuje se da će do 10 sati biti uspostavljeno normalno vodosnabdevanje.

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova ni planiranih isključenja.

Bioprognoza

Smirivanje biometeorološke situacije danas će pogodovati većini hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima, kao i učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima

Zbog čestih pljuskova koji se očekuju i danas, vozačima se savetuje više opreznosti tokom vožnje. Na putevima kroz šumska područja postoji opasnost od nanosa zemlje i polomljenog granja, a kroz useke vozače često mogu iznenaditi odroni, naročito pored Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko – kablarsku i Sićevačku klisuru, pored Zapadne Morave i Drine, ali i na drugim deonicama kroz useke i klisure.

Sutra od 7 do 17 časova, na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na asfaltiranju regionalnog puta između Kokinog Broda i Pribojske Banje. Alternativni putni pravac tokom obustave saobraćaja biće Kokin Brod – Bistrica – Priboj.

Na putu između Knića i Mrčajevaca izvode se radovi na mostu preko Bresničkog potoka uz naizmenično propuštanje vozila, a između Bajine Bašte i Perućca radovi se izvode na sanaciji klizišta.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja na Horgošu na našim izlaznim putničkim terminalima su duža od 90 minuta, ali je međuzona na ulazu u Mađarsku uglavnom popunjena, što dodatno produžava vreme zadržavanja. Na Kelebiji na izlazu na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od pola sata, a od 30 do 60 minuta čeka se na graničnom prelazu Bački Breg. Na Batrovcima je međuzona puna sa Hrvatskom, zbog toga su zadržavanja samo na našim prelazima oko 30 minuta, ali je ukupno vreme potrebno za ulazak u Hrvatsku duže od 3 sata. Na Šidu na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja. Na ulazu u Makedoniju na graničnom prelazu Preševo zadržavanja su između 30 i 60 minuta.

Policijska uprava

Jučerašnji dan je protekao mirno na putevima u Moravičkom okrugu. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda na području Čačka u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje pažljivija vožnja uz poštovanje saobraćajnih propisa, a naročito ograničenja brzine kretanja.

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, na istoku povremeno jak, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od 15 stepeni do 21 stepen, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

U Čačku i okolini biće promenljivo oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskovima. Jutarnja temperatura će biti oko 17, a najviša dnevna do 27 stepeni.

Поделите вести