[rstr_selector]

Čačani će braniti Gradski park i pred sudom

U Čačku ne prestaju inicijative grupa građana kako bi osujetili gradske vlasti da kroz Gradski park sagrade saobraćajnicu. Za protekle dve godine održano je više protesta i tribina, međutim, to nije promenilo nijedno slovo u urbanističkim aktima Prostornog plana Čačka. Urbanisti nisu uvažili ni stav stručne javnosti koja tvrdi da postoji alternativno rešenje.

Gradski park u Čačku sagrađen je pre osam decenija, a za poslednjih 50 godina u gradu nije postavljena ni uređena nijedna veća zelena površina.

U odbranu Gradskog parka stala su mnoga udruženja, političke partije i nevladine organizacije. Članovi društva za negovanje i očivanje tradicije „Čačani“ proteklih godina bili su najglasniji u odbrani Gradskog parka.

Ranko Tripković, član Glavnog odbora udruženja „Čačani“ mišljenja je da građani neće odustati, naročito sada kada je obelodanjeno da će deo parkovskog ambijenta biti pretvoren u građevinski.

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/ranko-tripkovi{/soundcloud}

Lokalni urbanisti nisu se osvrnuli ni na više od 1000 primedbi koje su Čačani uputili na Generalni urbanistički plan grada. Najveći broj zamerki upućen je upravo na presecanje Gradskog parka brzom i frekventnom saobraćajnicom. Tripković najavljuje tužbe protiv komisije koja je odobrila ovaj urbanistički projekat.

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/ranko-tripkovi-1{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести