[rstr_selector]

Čačani će i u budućnosti imati hipodrom

Prema mišljenju Milana Vujovića, člana Upravnog odbora Konjičkog kluba „Milenko Nikšić“ i uzgajivača konja, čačanski hipodrom ima šansu da ostane u Preljini, ali na drugoj lokaciji. Naime, na vest o izmeštanju hipodroma u korist buduće industrijske zone on kaže da se hipodrom i staza ne gase i da se u njihovom radu neće mnogo toga promeniti.

– Hipodromski objekti će ostati na istom mestu, samo staza se pomera ka unutrašnjosti Preljine. Stazu je pre tridesetak godina napravila opština Čačak, odnosno naša društveno-politička zajednica. Pomogli su nam tada, nadam se da će nam pomoći i sada da pomerimo stazu samo za par stotina metara, kaže Vujović.

Postojanje hipodroma je u interesu grada

Vujović smatra i da nije samo interes Konjičkog kluba i zaljubljenika u konjički sport opstanak hipodroma, nego i šire društvene zajednice.

– Interes je da taj hipodrom opstane. Interes je grada, svakako, da dođe do nekih novih lokacija za industrijsko proširenje. Ali, ako u blizini imamo aerodrom, autoput, hotele i banje, onda je interes grada Čačka da zadrži i Hipodrom. U Čačku ima mnogo odgajivača koji nešto predstavljaju u ovom sportu. Ima mnogo ljudi koji su dosta uložili u konje i bave se time dugi niz godina, a imaju i neke rezultate iza sebe. Kao što se hipodrom pre 40 godina preselio sa Alvadžinice u Preljinu zbog tada aktuelne industrijske zone koju su činili Remontni zavod, Agrostroj, Partizan i ostali, tako mi sada imamo obećanje da ćemo zbog buduće industrijske zone biti samo malo pomereni, rekao je Milan Vujović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *