[rstr_selector]

Čačanska Hitna pomoć stiže do svih pacijenata

U čačanskoj Hitnoj pomoći i dalje se beleži povećan broj intervencija koje lekari pružaju građanima kako u ordinaciji, tako i  na terenu. Dr Jelena Todorović, načelnica Hitne medicinske službe, kaže da se najviše javljaju pacijenti sa simptomima sličnim gripu, ali da se u tim slučajevima ne izlazi na teren, osim kada su u pitanju pacijenti koji već imaju neko hronično oboljenje.
– S obzirom na aktuelne vremenske prilike, ovo je očekivano stanje kada imamo više posla. Najveći broj intervencija koji smo do sada imali je 78 kućnih poseta i oko 30 do 40 pregleda u ambulanti za 24 sata. Od kako je krenuo talas gripa, veliki broj pacijenata poziva zbog simptoma sličnim gripu i ti pacijenti uvek mogu dobiti savet od naših lekara, ali naglašavam da to nisu tegobe koje su za Hitnu pomoć u smislu kućnih poseta. Iz tog razloga još jednom apelujem na građane da budu strpljivi i da poslušaju savet lekara, a u slučaju da se tegobe pogoršaju posle dva ili tri dana, tada treba da se jave svom izabranom lekaru zbog daljeg lečenja. Naravno, ukoliko nam se jave astmatičari i pacijenti koji se leče od hronične opstruktivne bolesti pluća sa respiratornim tegobama, to su naši redovni pacijenti i na njihov poziv uvek izlazimo na teren, rekla je dr Jelena Todorović.
Prema njenim rečima poslednjih dana je zabeležen i povećan broj poziva građana koji su zadobili povrede zbog padova na javnom mestu.
– Određeni broj tih građana je tražio da im se pomoć ukaže na licu mesta, a ima i onih koji su dolazili kod nas. U svakom slučaju, svi pacijenti su zbrinuti i ukoliko je bilo potrebe prevezeni su do čačanske bolnice, navodi dr Todorović.

Hitna pomoć stiže i do najudaljenijih sela

Načelnica čačanske Hitne pomoći kaže da i pored loših vremenskih uslova, snežnih padavina i niskih temperatura, medicinske ekipe prethodnih dana nisu imale problema da stignu do pacijenata na seoskom području.
– Stizali smo u sva čačanska sela i uspeli da uradimo kućne posete ili da prevezemo pacijente do bolnice ako je bilo potrebno. Snalazili smo se i uz pomoć porodice pacijenata, a čak su i ekipe ukoliko je bilo nepristupačnih puteva, određene deonice prelazile peške. Problemi najčešće mogu da nastanu na samim prilazima kućama u udaljenim selima, ali do sada nismo imali slučajeva da nismo stigli do nekog pacijenta, ističe dr Jelena Todorović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *