Претрага
[rstr_selector]

Čačanske ulice pod vodom, podrumi potopljeni

potoljene-ulice-3Ogromna količina kiše koja je padala tokom popodneva u Čačku potopila je gotovo sve gradske ulice. Bratislav Zečević, načelnik Gradskog Štaba za vanredne situacije, je rekao da je voda ušla u pojedine prizemne objekte, mnogi podrumi su pod vodom, a i sve reke su u porastu, ali za sada u svojim koritima.
– Kiša puni podrume u Ciglarskoj, Obilićevoj, Kneza Vase Popovića, Ovčarsko-kablarskih manastira, Beogradskoj, Mira Matijevića, Balkanskoj, Kneza Miloša, a imamo probleme i na magistrali kod „Slobode”. Voda uglavnom mora ručno da se ispumpava u slučajevima da je ispod 30 centimetara, a tamo gde je veća količina vode, mi ćemo doći sa pumpama da iscrpimo. Pozvaćemo i „Vodovod” ili „Komunalac” gde bude bilo potrebno da sa pumpama intervenišu, rekao je Zečević i dodao da je i nivo svih reka u porastu, ali da još uvek nema izlivanja.

Radnici „Vodovoda“ u pripravnosti

potopljeno-dvoristeVladimir Đinić, šef službe za održavanja i izgradnju u čačanskom „Vodovodu”, kaže da je voda prešla preko ivičnjaka u svim delovima grada i da još uvek ne može da se interveniše dok se situacija malo ne smiri.
– Pala je ekstremna količina kiše za sat i po vremena. Moramo da sačekamo da prođe neko vreme da voda otekne, jer je prešla preko ivičnjaka u svim delovima grada, a u pojedinim ulicama je prilikom prolaska automobila voda pravila talase visine i do jedan metar. Jednom rečju, haotično je, kolektori su zapušeni, iz svih šahti izlazi voda pod pritiskom, ali moramo da sačekamo neko vreme da voda prirodno otekne, ali sve naše ekipe su u pripravnosti, rekao je Đinić.

potopljene-ulice

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *