Претрага
[rstr_selector]

Čačanski penzioneri traže stanove ili povraćaj novca

Čačanski penzioneri koji su tokom svog radnog veka izdvajali sredstva za stambenu izgradnju, a nikada od države nisu dobili stan ili kredit za kuću, ne odustaju od tužbe protiv države zahtevajući da im ona taj novac vrati ili da im pomogne da dobiju krov nad glavom.

Milorad Marić, predsednik čačanskog Udruženja penzionera, kaže da se u međuvremenu grupa najstarijih sugrađana bez rešenog stambenog pitanja proširila i da sada broji dvadesetak čačanskih penzionera. Udruženje je pozvalo sve penzionere koji imaju sličan problem, da ga pred državnim institucijama rešavaju udruženi.

Marić kaže je u razgovoru sa advokatima saznao da, ukoliko penzioneri sa državom uđu u sudski spor, pravda je na njihovoj strani, jer su 35 godina izdvajali dva odsto od svojih zarada na ime stanova koje nikada nisu dobili. Marić kaže da se u više navrata po ovom pitanju obraćao gradonačelniku Čačka, pisao dopise resornim ministarstvima i Vladi Srbije, ali da odgovor još nije dobio. Prema njegovim rečima, ukoliko se rešenje uskoro ne pronađe, penzioneri će podneti tužbu protiv tadašnjeg stambenog fonda, odnosno države, koja im je stanove garantovala.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *