Претрага
[rstr_selector]

Čačanski prosvetari nastavljaju štrajk

Iako je iz Ministarstva prosvete najavljeno da će nastava u školama nakon 18. februara biti normalizovana, većini čačanskih osnovaca i srednjoškolaca, zbog štrajka prosvetara, časovi i dalje traju pola sata.

Slađana Mijatović, iz čačanske Školske uprave, kaže da je na području Moravičkog okruga svega jedna škola odustala od štrajka, dok one koje su ranije štrajkovale i dalje su u zakonskoj obustavi rada.

– Na teritoriji Čačka iz štrajka je izašla škola u Preljini, i pored te škole časove u trajanju od 45 minuta drže Osnovna škola „Stepa Stepanović“ iz Gornje Gorevnice, škola „22. decembar“ u Donjoj Trepči i škola „1. novembar“, ali te tri škole od početka štrajka su radile po neizmenjenom režimu, znači kod njih nije bilo tog zakonskog strajka.  Sve ostale škole, osim te četiri, od danas su takođe, u toj zakonskoj obustavi i časovi traju 30 minuta – izjavila je Slađana Mijatović.

Ona je dodala da na teritoriji Gornjeg Milanovca O.Š „Ivo Andrić“ u Pranjanima i O.Š. „Takovski ustanak“ u Takovu od danas takođe rade sa režimom časova od 45 minuta. Ostale škole koje su do sada bile  u zakonskoj obustavi na teritoriji Ivanjice, Lučana i Gornjeg Milanovca i od danas su u zakonskoj obustavi rada.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *