[rstr_selector]

Čačanski Vodovod izvodi radove u Knićaninovoj i Karađorđevoj ulici

Vodosnabdevanje

Zbog radova na priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu stambene zgrade u Knićaninovoj ulici u Čačku, u toku dana su mogući kratakotrajni prekidi u snabdevanju vodom. U Karađorđevoj ulici će se i danas izvoditi radovi na kanalizacionoj mreži pa će ulica biti zatvorena za saobraćaj.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na mreži do 11.00 sati prekid u snabdevanju vodom imati potrošači u Ulici Vuka Karadžića od raskrsnice sa Kursulinom do raskrsnice sa Ulicom Vojvode Milana, kao  i potrošači u Takovskoj od raskrsnice sa Kursulinom do raskrsnice sa Ulicom Kneza Aleksandra.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na trasi dalekovoda u okviru radova na izgradnji Auto-puta danas će bez električne energije biti potrošači u Rakovi od 09:00 do16:00 časova.
U Dragačevu će od 8.00 do 17.00 časova zbog radova na dalekovodu bez struje biti mesna zajednica Lis.
U Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema većih kvarova na elektro mrežama, kao ni planskih isključenja struje za danas. Sutra će na području Ivanjice zbog redovne godinšnje revizije trafostanice od 10.00 do 15.00 časova bez električne energije biti Prilike, Jeremići, Đurići, Prilički kiseljak, Darijevića reka i Gornje i Donje Radaljevo.

Bioprognoza

Pogoršanje biometeorološke situacije doproneće pojačanju tegoba kod cerebrovaskularnih, srčanih i psihičkih bolesnika, pa im se svetuje oprez. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i bolova u mišićima. Izvesna pažnja se preporučuje u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 22 pacijenta, a na terenu su intervenisali 44 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 11 kućnih poseta i 24 pregleda u stanici hitne pomoći.

 

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, i to dve devojčice i dva dečaka.

 

Policijska uprava

Na putevima u čačanskom kraju u toku jučerašnjeg dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teško povređeno. Na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku do 12.00 sati i u toku noći od 22.00 časa do 6.00 sati ujutru.

Stanje na putevima

Vozače ovog 11. majskog dana zahvaljujući lepom vremenu očekuju povoljni uslovi za vožnju. Vidljivot je dobra a saobraćaj koji je umerenog intenziteta odvija se van gradova bez zastoja i prekida što vožnju čini lakšom a putovanje bržim i sigurnijim. Unutar gradova i većih naseljenih mesta treba voziti pažljivije u zoni škola jer su one za đake ponovo otvorene.
Počeli su radovi na izradi gabiona na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“, danas . Do 26. maja od 8 do 17 časova saobraćaj će se odvijati dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, povremeno uključujući i radnike koji će regulisati saobraćaj.
U toku su radovi na popravci kolovoza i na magistralnom putu između HE „Đerdap“ i Kladova, a od danas se zbog radova na redovonom održavanju magistralnog puta Trstenik – Osaonica u mestu Popina saobraćaj potpuno obustavlja.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok se teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš zadržavaju oko tri sata minuta, na Kelebiji čak do pet sati, na Batrovcima i a na graničnom prelazu Šid, zadržavanja su oko dva sata.

Поделите вести