Претрага
[rstr_selector]

Čačanski vrtići puni, traži se rešenje za neupisane mališane

Konkurs za upis dece u državne predškolske ustanove u Čačku je završen, a prvi rezultati konkursa govore da je veliki broj dece ostao neupisan. Izvesno je da u privatnim predškolskim ustanovama, koje su prošle godine prihvatile neupisanu decu uz subvencije Grada, neće biti dovoljno mesta za sve mališane koji nisu upisani u neki od državnih vrtića.

„Gimnazion“ skoro pun, moguć upis određenog broja dece po punoj ceni

U privatnoj Predškolskoj ustanovi „Gimnazion” gotovo da nema slobodnih mesta, kaže Vesna Milošević, osnivač ovog vrtića, ali prema njenom mišljenju moglo bi da se nađe rešenje za ovu situaciju.

– U „Gimnazionu” će biti mesta u trenutku kada se ispišu predškolci, ali mi imamo dogovor da tu zbrinemo braću i sestre tih mališana koji u naš vrtić idu nekoliko godina. Smatram da deci koja su ostala bez mesta u vrtićima možemo pomoći tako što bismo uredili neki prostor i na taj način ih zbrinuli, ali ne pod kapom naše predškolske ustanove, već neke agencije. Takođe, ne uz subvencije, jer smo mi potrošili naš fond. Po punoj ceni koja iznosi 12.000 dinara na mesečnom nivou mogli bi da zbrinemo određen broj dece, kaže Vesna Milošević.

„Mimilend” nema odobrenje za dodatne subvencije

Sa druge strane, Vesna Kojić, vlasnica vrtića „Mimilend“, kaže da oni imaju kapacitet za oko 200 do 300 mališana, ali nemaju odobrenje Grada za dodatne subvencije. Iz tog razloga će u ponedeljak biti održan sastanak sa gradonačelnikom Čačka kako bi postigli dogovor u vezi sa povećanjem broja subvencija za decu koja nisu upisana u državne vrtiće.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *