Претрага
[rstr_selector]

Čajetina dobila sredstva za opremanje Omladinskog kluba

Opština Čajetina je putem konkursa Ministarstva omladine i sporta dobila sredstva u iznosu od 1.188.000 dinara za opremanje Omladinskog kluba koji će funkcionisati u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade.

Sredstva će u najvećoj meri biti upotrebljena za adaptaciju i opremanje prostora budućeg Omladinskog kluba koji će se nalaziti u zgradi opštine Čajetina. Pored opremanja, novac će biti iskorišćen i za edukaciju mladih, kao i edukaciju lica koje će biti na usluzi omladini sa teritorije opštine Čajetina. Ideja je da se mladi u tom prostoru okupljaju i na jednom mestu dobiju sve informacije koje su za njih bitne poput, raspisanih konkursa, mogućnosti stipendiranja, obuka za zapošljavanje…

Opština će izdvojiti sredstva za plate menadžera projekta, odnosno biće zaposlena jedna osoba, a iako projekat traje do kraja ove godine u Čajetini će nastojati da pronađu mogućnost za zadrže lice koje će i kasnije raditi u okviru kancelarije Omladinskog kluba.

Ministarstvo omladine i sporta finansijski je podržalo projekte Omladinskih klubova u 35 gradova i opština širom Srbije u kojima će tokom ove godine biti realizovani projekti namenjeni zapošljavanju, omladinskom preduzetništvu, unapređenju zdravlja i bezbednosti mladih, stvaranju uslova za kvaliteno provođenje slobodnog vremena i upražnjavanju zdravih stilova života.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести