Претрага
[rstr_selector]

Čajetina: Krivična prijava zbog iznošenja neistina o ispravnosti vode za piće

Zavod za javno zdravlje iz Užica je nedavno doneo Rešenje i obavestio ugostiteljske objekate i hotele na Zlatiboru da voda nije za piće, nakon čega se lokalna samouprava Čajetine obratila javnosti saopštenjem kojim to demantuje.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, kaže da je lokalna samouprava danas podnela krivične prijave protiv onih koji su iznosili neistine u javnost kada je u pitanju voda iz akumulacije u Ribnici.

„I vodu koriste u političke svrhe”

– Mi imamo stručno mišljenje Republičkog zavoda za javno zdravlje iz Beograda gde jasno piše da je voda za piće i da može da se koristi bez ograničenja i oni su propisali određene mere koje Javno komunalno preduzeće treba da sprovodi kako bi voda mogla nesmetano da se koristi. Međutim, nekome je stalo da vodu koristi za političke obračune, da iznosi neistine i širi paniku. Preduzeli smo mere i podneli danas krivične prijave tužilaštvu protiv svih koji su se oglašavali ovim povodom i govorili da je voda kancerogena i da nije za piće. To su teške optužbe, ali kada neko radi po političkom nalogu, nama ništa drugo ne preostaje nego da tražimo zaštitu svojih prava i interesa kod nadležnih institucija, a ako ih tu ne bude, obratićemo se međunarodnim institucijama. Prijave su podnete protiv poverenišva Srpske napredne stranke koje kontinuirano izdaje lažna saopštenja i širi paniku, kao i protiv načelnice Sanitarne inspekcije koja je epidemiolog i pobija mišljenje stručnih ljudi, kaže Stamatović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *