Претрага
[rstr_selector]

Čajetina potpisuje Povelju o saradnji sa grčkom opštinom Edipsos

U Čajetini će sutra boraviti delegacija grčke opštine Edipsos sa kojom će predstavnici opštine Čajetina potpisati Povelju o saradnji.

– Reč je o Povelji koja se potpisuje u cilju pružanja pomoći, međusobnog razumevanja i prijateljstva između opština Čajetina i Edipsos. Dve strane su se dogovorile da na ravnopravnoj osnovi, uz uzajamnu korist, razviju prijateljske veze u oblasti turizma, kulture, obrazovanja i sporta, a sve to u cilju zajedničkog prosperiteta. Mi ćemo ugostiti delegaciju uz grčke opštine Edipsos u sredu, a nakon potpisivanja povelje biće upriličena šetnja Zlatiborom gde će se oni upoznati sa našom crkvom i sa centrom Zlatibora i obaviti razgovore sa rukovodstvom opštine Čajetina, kaže Marija Jeremić, zadužena za odnose sa javnošću u opštini Čajetina.

Očekuje se uspešna saradnja

Ona ističe da je Edipsos jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta u Grčkoj koje je poznato po svojim termalnim izvorima sa temperaturama od 34 do 70 stepeni, koji se ulivaju direktno u more.

– Zlatibor je poznat kao vazdušna banja, a i kod nas su takođe pronađene bušotine termalne vode, tako da je to jedan od razloga zbog koga je došlo do saradnje između ove dve opštine. Očekujemo da će ovo biti lepa i uspešna saradnja, naglašava naša sagovornica.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *