Cela Ivanjica danas bez struje od 14:30 do 16:30h

Cela Ivanjica danas bez struje od 14:30 do 16:30h

0
Foto: Pexels from Pixabay
Elektrodistribucija

Na teritoriji Čačka i Gornjeg Milanovca  snabdevanje električnom energijom ovog jutra je uredno. U Ivanjici će danas od 9 do 11 sati zbog planiranih radova na mreži bez električne energije biti meštani naselja Donji Šljivici iznad sekcije za puteve.
Zbog hitnog otklanjanja kvara na dalekovodu Arilje-Ivanjica, koje je nastalo kao posledica atmosferskog pražnjenja u noći između 9 i 10.avgusta ceo konzum opštine Ivanjica biće bez električne energije danas u vremenu od 14:30 do 16:30h. Građani  se mole da u navednom vremenu što veći broj uređaja isključe sa napajanja, a nakon dolaska električne energije izvrše njihovo ponovno uključenje.


Vodosnabdevanje

 

U Čačku i Gornjem Milanovcu je ovog jutra snabdevanje vodom uredno, na postojećim sitnijim kvarovima dežurni će raditi u toku prepodneva.

Hitna pomoć

Urgentne ekipe za Hitnu medicinsku pomoć u Čačku u toku jučerašnjeg dana intervenisale su čak 43 puta na poziv pacijenata, dok su u ambulanti obavili 35 pregleda.
U Gornjem Milanovcu dežurni lekari su obavili 12 pregleda u ordinaciji, a šest na terenu, što je manje nego inače.

Porodilište
U toku jučerašnjeg dana u čačanskom porodilištu su se rodili jedan dečak i jedna devojčica a u Gornjem Milanovcu dve devojčice.
Bioprognoza

Usled očekivanog sparnog vremena u pojedinim delovima zemlje savetuje se oprez, naročito osobama sa respiratornim i srčanim tegobama. Moguće je zamaranje, pospanost i pad koncentracije. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, a od sredine dana mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab severozapadni vetar, najniža temperatura biće od 13 do 21, a najviša od 30 do 33 stepena Celzijusa.
Do petka će biti pretežno sunčano i toplo uz popodnevne lokalne pljuskova sa grmljavinom.
Za vikend će biti nestabilno u svim krajevima, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom uz manji pad temperature.
U ponedeljak će biti pretežno sunčano, a od utorka ponovo nestabilno.

Policijska uprava

Na teritoriji Moravičkog okruga u toku jučerašnjeg dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je lakše povređeno pet osoba.
Brzina kretanja će se danas kontrolisati do 12 sati na gradskim saobraćajnicama, a od 12 do 16 časova u Preljini.
Vozačima je potrebna puna pažnja za volanom uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, poruka je i ovog jutra iz Policijske uprave u Čačku.

Stanje na putevima

Vozače i danas očekuju dobri uslovi za vožnju. Tokom popodneva može dolaziti do kratkotrajnih, lokalnih pljuskova sa grmljavinom uglavnom u brdsko planinskim predelima, pa se, zbog mokrih deonica, vozačima savetuje pažljivija vožnja.

U ovakvim vremenskim uslovima, prisutna je i opasnost od odrona, a najviše ih ima na putevima u planinskim predelima, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, pored Ibra, između Kraljeva i Raške, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR