Претрага
[rstr_selector]

Centru za socijalni rad u Čajetini nedostaju radnici

Centru za socijalni rad u Čajetini, koji ima sedam zaposlenih, nedostaje još radnika kako kvalitet usluge koju pružaju korisnicima ne bi bio doveden u pitanje.

Pajo Bogdanović, direktor ove ustanove, kaže da se sa tim problemom suočavaju i ostali Centri za socijalni rad u Srbiji, a da je čajetinski do sada nekako uspevao da ispuni sve obaveze prema korisnicima kojih ima oko hiljadu.

– Vezano za poslove koje finansira lokalna samouprava, nama nedostaju sigurno dva radnika, a nedostaje nam i jedan radnik koji se finansira iz budžeta države. Dva puta do sada smo pisali zahtev za prijem novih radnika i mogu reći da se trenutno nalazimo u nezavidnoj situaciji što se tiče broja zaposlenih, kaže Bogdanović.

Proširen delokrug rada Centra

Prema njegovim rečima, obiman delokrug rada Centra za socijalni rad je proširen donošenjem novog Zakona o nasilju u porodici.

– Stupanjem na snagu novog Zakona o nasilju u porodici,naša nadležnost je u znatnoj meri povećana jer smo mi sada deo tima, zajedno sa predstavnicima policije i tužilaštva. Sastajemo se svakih 14 dana i analiziramo sve predmete vezane za nasilje u porodici. Čak i onda kada neki slučaj bude okončan, kada tužilaštvo odustane od prijave ili se licu izrekne kazna, naša delatnost se i dalje nastavlja, imamo obavezu da i dalje pratimo te porodice i preduzimamo neke mere iz naše nadležnosti, objašnjava naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *