Претрага
[rstr_selector]

Cilj „Gradskog zelenila“ je tržišno poslovanje

Rukovodstvo čačanskog „Gradskog zelenila“ odlučno je da postane profitno javno preduzeće i da tržišno posluje, ali rezultati rada ostvareni u poslednjih nekoliko meseci ne govore tome u prilog. Dragan Nikolić, direktor ovog preduzeća, smatra da je potrebno još mnogo rada za dostizanje postavljenih ciljeva.

– Težnja ovog preduzeća jeste da tržišno nastupi i na taj način smo i organizovani. Mada, usluga koju smo ponudili građanima nije na najbolji način prepoznata i mislim da Čačani nemaju naviku da za svoje potrebe angažuju preduzeća ovog tipa. Praktično, u ovoj godini smo, do sada, i pored svih naših napora, samo 2,7 odsto od ukupnog prihoda ostvarili zahvaljujući uslugama prema takozvanim trećim licima, odnosno, građanima. Na primer, građani su nas samo četiri puta angažovali za uređenje eksterijera dok su nam se pravna lica, u te svrhe, obratila u 40 slučajeva, kaže Nikolić.

Popularne cene usluga

Direktor „Gradskog zelenila“ podseća da su inženjeri pejzažne arhitekture, zaposleni u ovom preduzeću, u potpunosti osposobljeni za projektovanje izgleda dvorišta, platoa i drugih prostora, ali i da su cene njihove fizičke radne snage veoma popularne.

– Naši radnici kose travu za 5,2 dinara po metru kvadratnom, živu ogradu orezuju za 124 dinara takođe po metru kvadratnom, dok orezivanje sa pneumatskim makazama košta oko 550 dinara na sat. Radnici „Gradskog zelenila“ će vam zasaditi sezonsko cveće za 50 dinara po komadu, a fino planiranje i setva semena trave koštaće vas 63 dinara po kvadratnom metru. Neću sada nabrajati sve cene jer sve zavisi od toga šta treba da se radi na terenu, a u dogovoru sa građanima koji nas angažuju, rekao je Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *