[rstr_selector]

Čišćenje puteva i evakuacija ugroženih prioritet u Ivanjici

Snabdevanje Ivanjice strujom, vodom i ostalim životnim namirnicama je za sada dobro. Budislav Vukašinovć, načelnik opštinskog štaba za vanredne situacije, kaže da se danas čiste nekategorisani putevi jer je prioritet da se stigne do svih mesta gde ima bolesnih i starih osoba. Prema njegovim rečima danas će biti evakuisana jedna starica iz mesne zajednice Močioci:
– Danas je malo toplije, putevi do centara mesnih zajednica  i sela su prohodni. Čiste se nekategorisani putevi prema utvrđenom prioritetu od strane Štaba za vanredne situacije. Po nalogu Doma zdravlja ili Hitne pomoći čistimo puteve do bolesnih i starih kako bi ih zbrinuli i doveli kod lekara. Imamo zahtev za evakuaciju jedne starice koja sama živi u Močiocima i moramo da je zbrinemo jer nema bližih srodnika u Ivanjici. Pored toga, danas ćemo čistiti puteve i u mesnim zajednicama Bratljevo prema Potkovilju zbog jedne bolesne osobe i u selu Gleđica u zaseoku Milinkovići, u mesnim zajednicama Kovilje, Brusnik, Ostatija i svim drugim ugroženim terenima. Problem je što su domaćinstva u brdsko-planinskim predelima udaljena i raštrkana i teško je čistiti, a u našoj opštini imamo oko 2000 kilometra nekategorisanih puteva. Teško je doći do svakog domaćinstva, ali se trudimo da sve pročistimo, rekao je Vukašinović.

Neophodna stočna hrana i nafta za čišćenje puteva

Lokalne vlasti su od Vlade Srbije zatražile pomoć iz robnih rezervi u vidu stočne hrane, a zatražena je i određena količina nafte za mašine koje čiste puteve.
– U toku su pregovori sa Vladom da nam dostave stočnu hranu za najugroženija domaćinstva. Ukoliko nam odobre u saradnji sa predsednicima saveta mesnih zajednica, realizovaćemo podelu. Nemamo detaljne podatke, ali oko 200 domaćinstava trenutno ima potrebu za stočnom hranom. Pored toga potrebne su nam i dodatne količine nafte, zbog čega smo od vlade zatražili 10.000 litara ovog tečnog goriva, kaže Budislav Vukašinović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *