Претрага
[rstr_selector]

Crveni krst u ulozi Deda Mraza

Crveni krst Ivanjice uputio je dopise potencijalnim donatorima novogodišnjih paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica. Sekretar ove organizacije, Ankica Mojsilović, kaže da je reč o tradicionalnoj akciji, „Jedan paketić, mnogo ljubavi“ i da su iskustva iz prethodnih godina pozitivna.

– Smatramo da je akcija u pripremi jer još nismo dobili odgovore od donatora. Očekujemo da će odgovori biti pozitivni kao i prethodnih godina, odnosno da će donatori imati razumevanja. Ovom dugogodišnjom tradicionalnom akcijom Crvenog krsta želimo da obradujemo naše najmlađe sugrađane koji pripadaju kategoriji socijalno ugroženih porodica. Naši donatori su iz Ivanjice, ali i sa strane. Trudimo se da opravdamo njihovo poverenje i po završetku akcije uvek ih izveštavamo o tome kako je akcija protekla. Izveštaj obavezno prate i fotografije tako da donatori mogu da budu sigurni i da znaju u čije ruke je otišao paketić, kaže Mojsilović.

Planirani paketići za 160 dece

Ankica Mojsilović kaže da su planirali da ove godine spreme paketiće za 160 dece, ali dodaje da ovaj broj zavisi od odziva donatora.

– Mi upućujemo dopise, ali to ne mora da znači da će se svi odazvati. Možda neko nije u mogućnosti da nam izađe u susret baš u ovom trenutku. Praksa pokazuje da se od ukupnog broja potencijalnih donatora kojima se obraćamo, oko 60% odazove na naš poziv za pomoć. Moram da napomenem da mi u Ivanjici imamo još jednu lepu akciju koja se realizuje povodom ove naše akcije i koja se zove „Drug drugu“. Ona podrazumeva da učenici naših škola donose pojedine artikle koji se kasnije koriste za spremanje paketića, rekla je Mojsilović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *