I dalje nepovoljna bio prognoza

I dalje nepovoljna bio prognoza

0

Biometeorološka situacija

bioprognozaOčekivane biometeorološke prilike danas mogu relativno nepovoljno uticati na hronične bolesnike, naročito na astmatičare. Kod osetljivih osoba su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje, kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 37 pacijenata i još 48 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 20 ambulantnih pregleda i 7 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 59 puta od čega 3 puta na terenu.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, ovog jutra se u Vidovi radi na sanaciji kvara vodovodne mreže koja prolazi kroz korito reke Kamenice. Snadbevanje vodom biće normalizovano po završetku radova. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Informacije iz Gornjeg Milanovca ukazuju na veliki broj isključenja vode i to: od 10.00 do 14.00 časova bez vode će biti deo neparne strene Ulice Vuka Karadžića između Drinčićeve i Ulice 1.300 kaplara, kao i ulice Rada Končara i Proleterskih brigara i deo ulica Gavrila Principa, Prvomajske i Rige od Fere; od 8.00 do 13.00 bez vode će biti deo naselja Ražanik, a od 9.00 do 14.00 časova deo Ulice Draga Jeftića.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrSistemi daljinskog grejanja u Čačku i Gornjem Milanovcu i ovog jutra funkcionišu bez problema. Nema kvarova, a ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u snabdevanju grejanjem, poručili su iz čačanskih i gornjomilanovačkih toplana i dodali da očekuju da se isporuka toplotne energije i narednih dana obavlja bez problema. Ipak, ukoliko najviša dnevna temperatura bude iznad 12 stepeni, grejanje će u Čačku u najtoplijem delu dana biti isključivano.

Porodilište

beba-1-servis-obrOvaj utorak donosi tri lepe vesti iz dva porodilišta. To je ujedno broj koji nam pokazuje koliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođene su dve devojčice i jedan dečak, dok u porodilištu u Gornjem Milanovcu ni ovog jutra nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku i u njoj nije bilo povređenih osoba. Radari će danas brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati do do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama Čačka, do 11.00 sati u Preljini, od 10.00-14.00 u Lipnici, od 13.00 do 16.00 u Parmencu i od 14.00 do 18.00 na putu Prijevor-Trbušani.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR