Dečak prva beba rođena u Čačku u 2021. godini

Dečak prva beba rođena u Čačku u 2021. godini

0
Porodilište

Prva beba rođena u 2021. godini u Čačku je dečak koji je rođen juče u 10 sati i 55 minuta. U čačanskom porodilištu kažu da nakon toga, do sada nije bilo porođaja. U porodilištu bolnice u Gornjem Muanovcu od 31. decembra nije rođena nijedna beba.

Hitna pomoć

U toku prethodna 24 sata u hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 15 pacijenata, a na terenu su intervenisali 34 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike danas će povoljno uticati na hronične bolesnike i meteoropate. Osobama sa srčanim tegobama se i dalje savetuje izvestan oprez, a u jutarnjim satima i astmatičarima. Nervoza, pospanost i glavobolja su moguće kod meteoropata.

Stanje na putevima

Drugi novogodišnji dan biće sličan jučerašnjem kada su vremenske prilike u pitanju i uslovi putovanja. Maglu po kotlinama i dužinom rečnih tokova, mraz i opasnost od poledice u jutarnjim satima, u toku dana će zameniti sunčano i nešto toplo vreme za period godine u kome se nalazimo. prohodnost puteva je dobra, kolovozi su uglavnom suvi va sa suvim kolovozima i za sada još uvek slabijim intenzitetom saobraćajem, osim na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima. Smena ljubitelja zimskih sportova doneće veći broj vozila na tim putevima sa povremeno pojačanim saobraćajem zbog čega se vozačima savetuje puna opreznost u vožnji jer na pojedinim deonicama ima još uvek zaostalog snega na kolovozu pa je upotrea zimske opreme obavezna. Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica.
Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a prvi vikend u ovoj godijni donosi slabiji intenzitet saobraćaja i na graničnim prelazima na kojima, prema podacima Uprave granične policije nema dužih zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR