[rstr_selector]

Dečiji vrtići na meti kradljivaca

U noći između 16. i 17. oktobra, opljačkana su dva vrtića na Ljubić keju, „Mladost“ i „Biseri“. Prema rečima Suzane Simeunović, direktorke Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“, ukradena su tri televizora, DVD plejeri, CD kasetofon, a odnet je čak i jedan deo igračaka i dečiji ranac
– Kada su zaposleni ujutru došli na posao i videli šta se desilo, odmah smo pozvali policiju koja je izvršila uviđaj. Utvrđeno je da su ukradena tri televizora, DVD plejeri, CD kasetofon, a odnet je i jedan deo igračaka iz saobraćajnog kutka i jedan bubanj. Jedan od roditelja je primetio i da je nestao ranac koji inače stoji u vrtiću sa stvarima njegovog deteta. Stvari su ispražnjene, a ranac je odnet, rekla je Suzana Simeunović.

U planu uvođenje alarmnog sistema

Suzana Simeunović kaže da ova dva objekta nemaju video nadzor. Prema njenim rečima, u planu je da se do kraja godine uvedu alarmni sistem kako bi se sprečile krađe. Ona ističe ovo nije prvi put da neki od objekata Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ bude na meti kradljivaca.
– Naša ustanova s vremena na vreme ima problem sa provalama. Iako nam je na prvom mestu sigurnost dvorišta i samog objekta, u ovom slučaju je očigledno problem bila loša ograda. U prethodnom periodu su nam neke druge stvari bile prioritetne, kao što je grejanje u vrtiću „Biseri“ i rešavanje problema sa prokišnjavanjem u vrtiću „Mladost“. Sada radimo na tome da ojačamo i sredimo ogradu oko ova dva vrtića. Ukoliko budemo u mogućnosti, do kraja godine ćemo uvesti alarmni sistem koji će povećati bezbednost ovih objekata kako ne bismo ostajali bez vrednih stvari, rekla je Suzana Simeunović.

 – Objekti su osigurani, tako da ćemo na osnovu zapisnika sa uviđaja podneti zahtev osiguravajućoj kući kako bi nadoknadili vrednost sredstava bez kojih smo ostali, navela je direktorka PU „Moje detinjstvo“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *