Претрага
[rstr_selector]

Deo Atenice i danas bez struje

eps malaZbog radova na izgradnji dalekovoda Viljuša – Čačak od 8.00 do 17.00 bez električne energije će biti potrošači u Atenici, u delu ulice Matije Lišančića i u ulicama brojevi 4, 44 i 50. Kako kažu u čačanskoj Elektrodistribuciji,ostali delovi Čačka su uredno snabdeveni električnom energijom. Kvarova kao ni planiranih isključenja na seoskom području nema. Uredno elektrosnabdevanje je i u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i na području Dragačeva.

voda servis malaPlaniranih radova na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu nema, pa tako u toku dana neće biti prekida u snabdevanju vodom. Ivanjica i Lučani su takođe danas uredno snabdeveni vodom.

porodiliste malaU toku jučerašnjeg dana u čačanskom porodilištu rođene su četiri bebe. Ovoga puta devojčice su bile vrednije pa će tako ubuduće 1. oktobar kao svoj rođendan slaviti tri devojčice i jedan dečak, dok je u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođena jedna devojčica.

hitna pomoc malaDežurni lekari u Hitnoj pomoći u Čačku intervenisali su u u toku prethodna 24 sata 67 puta. U ordinaciji su se za pomoć lekara obratila 22 pacijenta, a više posla lekari su imali na terenu jer su obavili 47 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 26 ambulantnih pregleda i 13 izlazaka na teren. Najviše posla imali su ivanjički lekari koji su obavili 84 hitne intervencije, od kojih je 8 bilo na terenu.

bioprognoza malaDanas se kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije koja im neće pogodovati. Bolovi u mišićima, problemi sa snom i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

red-voznje-malaŽeleznički saobraćaj sa stanice u Čačku odvija se po utvrđenom redu vožnje. Jutarnji polasci za Kraljevo su u 5.25, 9.05, zatim u 13.25 i 17.25, a večernji u 20.52 i u 22.08. Za Požegu prvi voz kreće u 7.05, a zatim u 11.29, 15.19 i u 19.05.

autoprevozAutobusi danas prevoze putnike po nedeljnom redu vožnje, a do sada nije bilo dužih kašnjenja kao ni otkazanih polazaka.
Sa autobuske stanice u Čačku najavljuju jednu izmenu koja će na snazi biti od sutra. Reč je o autobusu koji iz Ivanjice polazi u 14.15 i saobraća preko Kotraže i Guče za Čačak, a koji će po novom redu vožnje iz Guče polaziti u 15.10, umesto u 15.30 kao što je to do sada bilo.

policija znacka malaPrema podacima iz čačanske saobraćajne policije prvog dana vikenda na putevima u Čačku i Gornjem Milanovcu dogodile su se četiri saobraćajne nezgoda, dok je u Ivanjici i Lučanima na putevima bilo mirno, nije zabeležena nijedna saobraćajna nesreća. U Čačku su evidentirane tri u kojima je pet lica  povređeno od kojih je jedno zadobilo teške telesne povrede, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca jedan putnik je prošao sa lakšim povredama.

radarska-kontrola malaRadarske kontrole će do 14 časova biti na putnom pravcu od Preljine ka Gornjem Milanovcu, a do 19 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Поделите вести