Претрага
[rstr_selector]

Deo Konjevića bez vode

Zbog kvara na magistralnom cevovodu, deo Konjevića od juče je bez vode. Prema rečima Vladimira Đinića, šefa Službe za održavanje i izgradnju u čačanskom Vodovodu, reč je o ozbiljnom kvaru, ali će on biti saniran do kraja dana.

– Taj kvar je nastao juče i mi smo odmah započeli pripremne radove na sanaciji. Kvar se nalazi u Konjevićima, pored same magistrale, što iziskuje poseban oprez tokom rada, a velika je i dubina na kojoj se kvar otklanja. Reč je o havariji na magistralnom cevovodu promera 400 milimetara, što samo po sebi govori o ozbiljnosti kvara i ozbiljnosti posla. Radovi su počeli još juče u ranim jutranjim satima, jer je došlo do plavljenja dela jedne privatne firme u Konjevićima, pa je intervencija naših ekipa bila hitna. Vodu smo zaustavljali skoro sat i po vremena i posle toga smo krenuli sa ispumpavanjem vode iz prostorija kruga tog preduzeća – objašnjava Vladimir Đinić.

Prema njegovim rečima, danas će akcenat biti stavljen na poprakvu oštećenog magistralnog cevovoda.

– Naše ekipe su od ranog jutra na terenu, nastojaćemo da što pre cevovod dovedemo u ispravno stanje jer je ugroženo snadbevanje vodom velikog dela Konjevića. Mi ćemo u toku dana aktivirati našu prohromsku cisternu i nastaviti snadbevanje građana vodom. Sačekaćemo da se živa u termometru popne, jer cisternu ne možemo aktivirati po mrazu. Kvar je dosta veliki, ali ćemo ga sigurno sanirati u toku dana – zaključuje Đinić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *