Претрага
[rstr_selector]

Devedesetih Čačak imao dvadesetak opštinskih stanova, gde su oni danas?

Početak oktobra ove godine poslednji je rok do kada nadležni iz gradskih uprava treba da, prema Zakonu o javnoj svojini, nepokretnosti koje su nekada pripadale državi, a sada gradovima, uknjiže na svoje ime.

Grad Čačak u svom vlasništvu ima oko 40 jedinica poslovnog prostora, ali još uvek nema podataka o tome koliko grad ima stanova. Javnosti su nedostupne informacije ko stanuje u tim stanovima i pod kojim uslovima ih je od grada dobio na korišćenje.

Iz humanitarnih fondova nakon 2000. u Čačku je izgrađeno nekoliko zgrada, za izbegle, raseljene i za lica slabijeg materijalnog stanja, a svi ti stanovi dati su gradu Čačku na upravljanje.

Međutim, osamdesetih i devedesetih godina Čačak je u svom vlasništvu imao takozvane opštinske stanove, koji se danas nigde ne spominju i gubi im se svaki trag.

Već duži niz godina, čačanski novinari pokušavaju od nadležnih u lokalnoj samoupravi da dobiju podatak ko stanuje u tim kućama i stanovima, međutim, nailaze na „zid ćutanja“.

Čak i Ljubodrag Petković, na koga upiru prstom da poseduje spisak svih nepokretnosti koje grad ima, tvrdi da takvim podacima ne raspolaže.

Aktuelna vlast, predvođena Novom Srbijom, pre 18 godina u nasledstvo je dobila i opštinske stanove, tvrdi Rodoljub Petrović, bivši predsednik opštine Čačak od koga je Nova Srbija 1996. godine preuzela rukovođenje gradom:

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *