[rstr_selector]

Direktorka tvrdi: „Moravac“ nije bespravno prisvojio vodovod MZ Kukići

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća „Moravac“ iz Mrčajevaca, Dragica Vujanić demantovala je danas navode iz Mesne zajednice Kukući da je ovo preduzeće bespravno prisvojilo vodovodnu mrežu iz Kukuća.

Prema rečima direktorke „Moravca“, ovo preduzeće je na osnovu gradske odluke preuzelo samo održavanje spornog vodovoda.
– Na osnovu Skupštinske odluke od 8.jula 2013.godine mi smo dobili da održavamo ovaj vodosistem. Sve mesne zajednice sa našeg područja su postupile u skladu sa odlukom. One su nam dostavile spiskove legalnih korisnika na osnovu čega smo mi uradili priključke. Međutim, predsednik Mesne zajednice Kukići nam od tada do danas pravi velike probleme. On, zapravo, opstruira naš rad. O svemu je obavešteno gradsko rukovodstvo, i prethodno, i sadašnje. Imali smo tri sastanka sa prethodnim sazivom, a nadamo se da ćemo uskoro imati i sa aktuelnim rukovodstvom, rekla je Vujanić.

Obavestili smo nadležne o pretnjama

Direktorka „Moravca“ tvrdi da je, zbog problema sa kukićanskim vodovodom, izložena pretnjama.
– Članovi Saveta Mesne zajednice Kukići nam prete sudom i time da neće da se priključe na vodovodnu mrežu. Tvrde da smo mi uzurpirali vodovodnu mrežu i bespravno je prisvojili. Zato još jednom naglašavamo da mi samo održavamo ovaj sistem i to na osnovu gradske odluke, tvrdi Vujanić.

Moravac nije izdavao blanko priznanice

Dragica Vujanić demantuje i da je „Moravac“ izdavao blanko priznanice. Ona kaže da jesu naplaćivali priključak na vodovodnu mrežu u Kukićima, ali negira da su pri tome izdavali i blanko priznanice.
– Svi građani koji su nam se obratili i tražili priključak, platili su isti i za to dobili priznanicu. Mi imamo te primerke, a kopiju su dobili i građani koji su priključak platili. Nismo imali mogućnost potpisivanja ugovora, ali smo davali priznanice. Kako su uradili meštani ostalih sedam mesnih zajednica, trebalo je da urade i Kukićani, navela je Vujanić.

Kontrola budžetske policije nije našla nepravilnosti

Direktorka JKP „Moravac“ izričito kaže i da nijedna inspekcija nije pronašla neregularnosti u njihovom radu.
– Imali smo reviziju, dolazila nam je budžetska inspekcija i utvrdili su da je sve urađeno u skladu sa zakonom. Ja više o tome nemam šta da kažem, rekla je Dragica Vujanić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *