[rstr_selector]

Dom za pse lutalice najverovatnije u Milićevcima

Azil za pse lutalice biće najverovatnije izgrađen u Milićevcima na površini od oko dva hektara. Ova vest, iako je za sada samo ideja o kojoj će se pitati i meštani ovog sela, obradovaće mnoge Čačane, koji smatraju da su psi lutalice jedan od velikih problema ovog grada.

Iz gradskog budžeta za sada je odvojeno 11 miliona dinara. Milion dinara opredeljeno je za kupovinu zemljišta i deset miliona dinara za izgradnju, opremanje i otvaranje azila za pse lutalice u Milićevcima. Koliko će se ova investicija isplatiti Čačku govori i podatak da je Čačak samo prošle godine platio oko osam miliona dinara na ime odštete onima koji su grad tužili zbog ujeda pasa lutalica. Još dodatna tri miliona dinara dato je azilu za pse u Požegi za usluge hvatanja, čipovanja i sterilizacije napuštenih životinja.

Ne postoji konačna procena koliko je zaista pasa lutalica na ulicama Čačka, ali i u okolnim selima, gde čopori iz godine u godinu prave sve veće štete stočarima čačanskog kraja.

O tome šta je do sada urađeno i koji su sledeći koraci lokalne samouprave, govori Mirjana Đoković, pomoćnica gradonačelnika za ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine:

 {soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/mirjana-djokovic-20130112-u{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести