Претрага
[rstr_selector]

Donacija britanske dijaspore čačanskoj Narodnoj kuhinji

Đorđe Čekerevac, koji više od 50 godina živi u Londonu, u ime Odbora za izbeglice britanske dijaspore, donirao je prošle nedelje 4.000 funti čačanskoj Narodnoj kuhinji.

Sredstva će biti uplaćena na tekući račun grada, a od njih će se kupovati namirnice neophodne za rad Narodne kuhinje koja radi u okviru Crvenog krsta. Iz kazana Narodne kuhinje u Čačku svakog dana hranu dobija 255 porodica, odnosno 688 korisnika, koliko ih je evidentirano krajem avgusta.

Čekerevac je jedan od osnivača i potpredsednik Odbora za izbeglice koji u Londonu funkcioniše pri crkvi Svetog Save. Imajući u vidu da funkciju potpredsednika uskoro predaje drugima, odlučio je da neutrošen novac ovog udruženja prosledi gradu odakle je krenuo u svet.

Čekerevac potiče iz Bresnice u koju dolazi bar jednom godišnje. Donacija koja će biti prosleđena čačanskom Crvenom krstu, nije jedina koju je ovaj čovek doneo u Čačak. Od 1991. godine, nakon raspada Jugoslavije, britanska dijaspora ljudima u izbeglištvu donirala je obuću, odeću, hranu i lekove.

U Velikoj Britaniji danas živi oko 40.000 Srba, od čega ih je bar polovina u Londonu i okupljeni su u udruženje koje nosi naziv “Srpsko društvo”.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *