Dr Radojević: Konzilijum za obolele od raka je ekonomski isplativ

Dr Radojević: Konzilijum za obolele od raka je ekonomski isplativ

- Održavanje konzilijuma za obolele od raka mnogo je jeftinije od putnih troškova pacijenata koji su prinuđeni da odlaze iz Čačka u druge medicinske centre, tvrdi dr Aleksandar Radojević

0
Aleksandar Radojević

U čačanskoj Opštoj bolnici već tri meseca nema konzilijuma za pacijente koji su oboleli od raka. Doktor Aleksandar Radojević, lekar ove ustanove, kaže da rukovodstvo bolnice jeste obećalo da će konzilijuma biti, ali da to ne znači da će obećanje biti ispunjeno.

Pitanje kozilijuma je i dalje otvoreno

Prema njegovim rečima, pitanje kozilijuma je i dalje otvoreno iako je njegovo održavanje mnogo jeftinije od putnih troškova pacijenata koji su prinuđeni da odlaze u druge medicinske centre.

– U pitanju je iznos koji je manji od petine onih putnih troškova koji se moraju isplatiti pacijentima koji iz Čačka, Ivanjice, Guče ili Lučana putuju na konzilijum u Beograd ili Kragujevac. U Čačku prosečno ima oko 80 konzilijarnih pregleda, deset pregleda manje ili više, zavisi kako kog meseca. Ukoliko pomnožite putne troškove, videćete da je to značajnija cifra od iznosa od oko stotinak hiljada sa sve putnim troškovima, prevozom članova konzilijuma i svim onim troškovima koliko mislim da košta jedan njihov dolazak ovde, kaže Radojević.

POSTAVI ODGOVOR